Kako so obdavčeni igralniški bonusi v Združenem kraljestvu in drugih jurisdikcijah?

Bonusi

2022-06-02

Benard Maumo

Igranje v spletni igralnici v živo v Združenem kraljestvu ali v kateri koli drugi jurisdikciji iger na srečo je zabavno in zelo koristno. Najboljše igralnice v živo ponujajo igralcem bonus spodbude, da jih privabijo in spodbudijo, da nakažejo in igrajo več. 

Kako so obdavčeni igralniški bonusi v Združenem kraljestvu in drugih jurisdikcijah?

Vendar pa so po sprejetju zakona o financah iz leta 2017 brezplačne stave ali igralniški bonusi obdavčeni v Združenem kraljestvu. To postavlja vprašanje; kako se obdavčijo bonusi? Nadaljujte z branjem, da se naučite nekaj ali dveh.

Davčni predpisi Združenega kraljestva, ki vplivajo na bonuse

Splošna dajatev za stave (GBD) je del Zakona o financah iz leta 2014, ki je bil sprejet 1. avgusta 2017. V tem zakonu stavnice in spletne igralnice v živo v Združenem kraljestvu so predmet 15-odstotnega splošnega davka na vse diskontirane in brezplačne stave. Ta uredba o igrah na srečo je bila namenjena operaterjem igralnic v živo, ki plačujejo svoje obveznosti prek elektronskih medijev, kot so internet, telefon, TV itd.

Prej blagajna ni dobila ničesar od dobitkov, pridobljenih iz bonusov spletnih igralnic. Toda s temi regulativnimi spremembami je HMRC (Prihodki in carina njenega veličanstva) zaprl to vrzel, da bi pobral več davkov. Takrat zakladnica ni bila prepričana glede ocene zbiranja in obnašanja gospodarskih subjektov.

Komercialni direktor Williama Hilla, Ciaran O'Brien, je dejal, da je novi davčni ukrep nekaj, brez česar bi industrija lahko storila po začetnih davkih v višini 500 milijonov funtov. Toda s svoje strani je HMRC ponovno potrdil svojo zavezanost, da bo industrija boljše mesto za vse operaterje. 

Po novih davčnih ukrepih dne live casino bonusi, so se bonusi brez pologa v Združenem kraljestvu znatno zmanjšali. Pravzaprav je obdavčitev eden od razlogov, zakaj je iskanje bonusov brez pologa izziv v industriji iger na srečo. Danes večina igralnic raje bonuse na depozite, kjer morajo igralci vložiti minimalni depozit, da aktivirajo bonus. 

Ali igralci v Združenem kraljestvu plačujejo dajatev na svoje bonus dobitke?

Poglej to; prijavite se v najboljši igralnici v živo in zahtevate svojih 100 £. Potem se vam Lady Luck nasmehne in osvojite 1000 $ iz bonusa, potem ko izpolnite vse pogoje za stave. Toda potem ugotovite, da HMRC od vas zahteva, da predate 15 % svojih težko prisluženih dobitkov. To bi bilo razočaranje, kajne?

Toda pomirite se, ker Združeno kraljestvo ni ena tistih držav, kjer igralci plačujejo davke na svoje dobitke. Gordon Brown je to "slabo" vedenje končal leta 2001, potem ko se je znebil 6,5-odstotne dajatve, ki je grozila, da bo panogo uničila. Od takrat noben naključni igralec v Združenem kraljestvu ni plačal davkov na svoje dobitke. Seveda to velja tudi za profesionalne igralce na srečo in dobitnike jackpotov.

Namesto tega davke plačujejo operaterji iger na srečo v Združenem kraljestvu

Tako kot dober za igralce, čevelj ni tako udoben za stavne družbe v Združenem kraljestvu. To je zato, ker operaterji iger na srečo plačajo ceno v imenu igralcev. Blagajna zaračuna odstotek od vseh dobitkov v igralnici, odvisno od vrste stave in same igralnice. Tako, na primer, igralnice plačajo od 5% do 25% vseh dobičkov na igralnih avtomatih. 

Leta 2014 je bil Zakon o igrah na srečo iz leta 2005 spremenjen in vključuje 15-odstotni davek na potrošnjo, ki se uporablja za vse dobičke igralnic. Leta 2019 se je stopnja za vse "igre na srečo" povečala še na 21 %. Hkrati je vlada uvedla omejitev stav na 2 £ za FOBT (stavne terminale s fiksnimi kvotami). 

Novo zvišana stopnja pomeni, da bodo igralci zdaj videli nižje stavne bonuse ali pa jih sploh ne bodo. Tudi zahteve glede stav so zdaj nekoliko strožje kot igralnice v živo v Združenem kraljestvu poskušajo ostati na površini. A kljub temu je industrija le še večja in boljša. 

Davek na dobitke od iger na srečo v ZDA

Žal IRS ni prizanesljiv do dobitkov igralcev v ZDA. Organ določa, da mu mora igralec sporočiti naslednje zneske dobitkov:

  • Več kot 600 $ za stave na konjske steze.
  • Več kot 1200 $ na igralnih avtomatih in stavah za bingo.
  • Več kot 1500 $ na dobitke v kenu.
  • Več kot 5.000 $ v poker turnirjih.

Igralci morajo navesti svojo številko socialnega zavarovanja in izpolniti obrazec IRS W2-G, da prijavijo znesek. Toda v večini primerov bodo spletne igralnice v ZDA odštele 25 % vaših dobitkov in jih nakazale davčnemu uradu, preden vam plačajo. Zdaj je to zanič!

Toda kot ste videli zgoraj, vsi dobitki niso predmet obdavčitve IRS. Na primer dobitki od igralniške igre v živo kot so craps, baccarat, ruleta in blackjack, niso predmet izpolnjevanja obrazca IRS W2-G. In to ne glede na znesek v roki.

Poleg teh zveznih davkov mnogi državni organi obdavčijo tudi dohodek od iger na srečo. Vendar ima vsaka država edinstveno formulo obdavčitve, druge pa igralce v celoti oprostijo obdavčitve. 

Za več odgovorov vprašajte računovodje!

Na splošno se obdavčitev stav razlikuje glede na to, kje živite. Kot ste videli, so igralci v Združenem kraljestvu oproščeni davka, vse breme nosijo operaterji. Žal tega ne moremo reči za ZDA. Zato preberite lokalno zakonodajo o igrah na srečo in se po možnosti pogovorite z licenciranim davčnim strokovnjakom. Vedno igrajte po pravilih!

Zadnje novice

Ezugi pridobi zaželeno licenco za igralnice v živo v Veliki Britaniji
2022-09-05

Ezugi pridobi zaželeno licenco za igralnice v živo v Veliki Britaniji

Novice