Ali naj igralci igralnic dajo napitnino delivcu v živo?

Delivci v živo

2023-02-07

Benard Maumo

Dajanje napitnine delivcu je bilo vedno tema razhajanj med igralci v igralnici. Medtem ko nekateri igralci trdijo, da morajo delivci živeti v okviru svojih plač, drugi trdijo, da dajanje napitnine delivcu izboljša njihovo splošno izkušnjo iger na srečo. Torej, kateri argument je pravilen? 

Ali naj igralci igralnic dajo napitnino delivcu v živo?

Ta članek razpravlja o tem, zakaj, kdaj in koliko naj igralci igralnice v živo dajo napitnino krupjeju. Mimogrede, ne gre za podkupovanje delivca v živo, da vam daje prednost na mizi. 

Kaj pomeni napitnina delilcu v živo?

Kot že ime pove, dajanje napitnine delivcu pomeni, da mu daste določeno količino denarja, da ceni pozitivno igralno izkušnjo. Čeprav večina igralcev raje da napitnino delivcu, potem ko dobi precejšnjo vsoto, lahko drugi dajo napitnino samo zato, ker je delivec dostopen ali ker imajo denar za zakuriti v igralnici. Skratka, napitnina delivcu ni obvezna pri igranju spletnih igralniških iger v živo, čeprav je del dobrega igralniškega bontona. 

Toda preden daste napitnino prodajalcu, se morate seznaniti s posebnostmi države. Na primer dajanje napitnine trgovci v živo v Severni Ameriki je običajna praksa v igralnicah v Las Vegasu. Po drugi strani pa igralci delivcem v Združenem kraljestvu v živo niso mogli dati napitnine do nedavnega. V Evropi je še huje kot napitnina trgovci v živo v Evropi ostaja redka ali diskretna praksa. Torej, spoznajte pravila dajanja napitnine v regiji, da preprečite, da bi pritegnili neželeno pozornost drugih igralcev.  

Kako dati napitnino delivcu v živo

Dajanje napitnine trgovcu je razmeroma preprost postopek. V najboljših igralniških igrah v živo boste videli gumb »Nasvet«, ki omogoča to prakso. Običajno lahko igralci delivcu dajo napitnino pri večini iger s kartami podjetja Ezugi, vključno z ruleto OTT, ruleto z jackpotom, neomejenim blackjackom, igralniškim holdingom v živo in mnogimi drugimi. Prodajalcu lahko daste tudi napitnino za večino iger Evolution Gaming in Playtech. 

Toda dajanje napitnine delilcu je nekoliko drugačno v kopenskih igralnicah. Pri igranju namiznih iger, kot so blackjack, ruleta, baccarat in craps, obstajajo različni postopki dajanja napitnin delivcu. V večini primerov napitnina delivcu vključuje predajo žetonov neposredno njemu ali postavitev stranske stave poleg lastne stave. Mnogi igralci raje stavijo za krupjeja, ker menijo, da se bo krupje zavzemal za njihovo zmago skozi celotno sejo, kar je napačno.

Medtem, ali ste vedeli, da lahko igralci igralnic dajo tudi napitnino osebju igralnega avtomata? Tukaj je stvar; igralci lahko dajo napitnino strojnemu pomočniku, če se nemudoma odzove, ko stroj ne deluje pravilno. Igralci lahko tudi napitnino uslužbencu igralnega avtomata, potem ko vzamejo pijačo ali držijo avtomat, medtem ko igralec uporablja stranišče. Ne pozabite pa, da se velikost napitnine razlikuje glede na čas, ko ste bili odsotni. 

Razlogi za napitnino trgovcu

Kot že omenjeno, igralci v igralnici v živo niso prisiljeni dati napitnine delilcu. Torej, zakaj bi morali prodajalcu dati svoj težko prislužen denar na najboljša spletna mesta za igralnice v živo v letu 2023? Spodaj je nekaj prepričljivih razlogov:

Razlog št. 1: znak dobre geste

Ne dajajte napitnine delivcu, ker se vam smili, da dela na svojih položajih. Stvar je v tem, da večina verjetno zasluži več kot ti. Na primer, trgovec, ki dela v studiu Evolution v ZDA, zasluži 20 do 25 USD na uro. In to ne vključuje drugih paketov, kot so brezplačna kosila, zdravstveno zavarovanje, počitniška potovanja in drugo. Zato dajte napitnino trgovcu v živo, ker ste dobra oseba in cenite njihovo delo v zabavni industriji. 

Razlog št. 2: To je del igralniškega bontona

Če vas prvi razlog za dajanje napitnine trgovcu ni prepričal, da bi mu dali napitnino, bi vas moral ta. Dajanje napitnine krupjeju je splošno sprejeta igralniška praksa. Zavedate se lahko, da skoraj vsi igralci v kopenskih igralnicah delivcu dajo napitnino, potem ko dosežejo dobitek. Torej, ne bodi čuden. Vsekakor se morate odločiti za delivca, ko vam v Caribbean Stud dajo straight flush. 

Razlog št. 3: Ustvarite dober odnos s trgovcem

Tako kot vsaka druga oseba v storitveni dejavnosti bo tudi trgovec v igralnici v živo vesel, če mu boste izkazali prijaznost in velikodušnost. S temi nasveti trgovci financirajo svoj razkošni življenjski slog. Osrečite delivca in z veseljem vam bo pomagal pri morebitnih težavah na mizi ali igralnem avtomatu. Kdo ne bi bil zadovoljen z igranjem na igralniški mizi v živo, kjer se delivec nenehno smehlja?

Razlog št. 4: Napitnina delivcu vam prinese srečo

To je znana hazarderska zmota v svetu iger na srečo. Nekateri vraževerni igralci verjamejo, da jim dajanje napitnine delivcu prinaša srečo na mizi igralnice v živo. Ni jasno, ali so delivci ustvarili ta mit, vendar nekateri igralci mislijo, da vedno deluje. Poskusite dati napitnino krupjeju in preverite, ali bo to prineslo dobre novice vašemu igranju. 

Koliko bi morali dati igralci v igralnici napitnine?

Zagotovo ste si do te točke postavljali to pogosto vprašanje. Preprost odgovor je, da ni enotnega zneska za dajanje napitnine trgovcu. Nagrajevanje delivca je odvisno od velikosti vašega žepa in vaše velikodušnosti. Delivcu lahko daš napitnino 10 ali 100 $, potem ko osvojiš 1000 $ na mizi za blackjack v živo. Ne bodo se pritoževali, saj se lahko celo odločite, da jim ne boste dali napitnine.

Toda to ne bi smelo pomeniti, da bi morali trgovcu dati več kot dovolj napitnine. Če ima igra najnižjo omejitev stave 25 $, bi morala biti boljša možnost, da delilcu namenite 5 $ žetonov. Ne pozabite tudi, da ima večina igralniških iger v živo stranske stave, ki jih lahko uporabite za napitnino krupjeju. In če stava zmaga, bi jim morali dati napitnino približno 3% do 5%. 

Ne bojte se nikomur dati napitnine v igralnici

Kopenske igralnice imajo veliko osebja, med katerimi nekateri niso krupjeji. Našli boste strežbo pijač, spremljevalce v restavraciji, varnost in podobno. Ne odlašajte z napitnino zaposlenim v igralnici, ko od njih prejmete odlično storitev. Upoštevajte, da večina teh zaposlenih zasluži med 2 in 3 USD na uro, kar pomeni, da vam lahko vaši nasveti veliko pripomorejo. 

Vendar ne dajajte napitnine vsem, ki vam nudijo dobre storitve v igralnici v živo. Ne pozabite, da je prvo pravilo odgovornega igranja na srečo pravilno upravljanje denarja. To pomeni, da šteje vsak kovanec, ki ga izgubite v igralnici. Toda kaj je narobe z dajanjem napitnine trgovcu, ki je zelo pozoren in z njim je zabavno klepetati? 

Zaključek

Vsekakor je plemenita ideja dati napitnino delivcu ali krupjeju, potem ko vam v igralnici zagotovijo odlično storitev. Če pa niste povsem "radodarna" oseba, igrajte igralniške igre v živo, saj vam nihče ne gleda na ramena, da bi videl, ali dajete napitnino delivcu. Navsezadnje napitnina trgovcu nikakor ne zmanjša prednosti hiše.

Zadnje novice

REEVO nadaljuje impresiven uspeh v letu 2023 po podpisu pogodbe s TVBET
2023-09-18

REEVO nadaljuje impresiven uspeh v letu 2023 po podpisu pogodbe s TVBET

Novice