Ali štetje kartic še deluje?

Blackjack

2021-04-08

Eddy Cheung

Če ste a blackjack igralec, potem se verjetno sprašujete, ali štetje kart še deluje. Toda to je vprašanje, ki je na žalost najbolj pogosto med blackjack elitami, ki so v manjšini. Za večino sploh ne ve, kaj je v resnici štetje kart. Zato vas prosimo, da nadaljujte z branjem, če želite izvedeti nekaj stvari o tej strategiji blackjacka in kako z njo zaslužiti.

Ali štetje kartic še deluje?

Kaj je štetje kartic?

V prvi vrsti se štetje kart ukvarja samo z blackjackom in nima nobenih povezav z igro pokra. Kljub temu je štetje kart strategija, ki določa, ali bo naslednja kombinacija dala igralcu ali delivcu dobro prednost.

Preprosto povedano, pomaga obrniti prednost hiše, tako da vodi seštevek vseh kart z nizko in visoko vrednostjo, ki jih vidi igralec. Štetje kartic zmanjša izgube pri neugodnem štetju, saj igralcem omogoča, da stavijo več, če štetje ponuja prednost.

Kako šteti karte med igranjem?

Verjetno ste v akcijskih filmih videli štetje kart. Običajno se zdi zelo zapleten proces, ki je le rezerva za genije. Ampak veš kaj? Štetje kartic ni tako zapleteno. Spodaj je, kaj storiti:

Korak 1. Dodelite vrednosti podeljenim kartam.

Najprej mora igralec opazovati karte in vsaki vrsti dodeliti te vrednosti:

 • Nizke karte (od 2 do 6) = +1

 • Nevtralne karte (od 7 do 9) = 0

 • Visoke karte (od A do 10) = -1 Karte za štetje se imenujejo tudi "tekoče število"

  Korak 2. Izračunajte resnično število.

  Zdaj morate ustvariti "pravo štetje", da spremljate več krovov, ki so na voljo v večini iger blackjacka za pravi denar. Za pretvorbo delite število teka s preostalimi kompleti. Preostale palube lahko ocenite s pogledom na čevelj. Na primer, če imate število tekov +9 in je ocena krova 3, je resnično število +3.

  Korak 3. Spoznajte svojo prednost.

  Nato uporabite "resnično štetje", da ugotovite, ali imate rob nad hišo. Tukaj je, kako resnično število določa prednost ali slabost:

 • 3 = 2,05 % rob hiše

 • 2 = 1,53 % hišni rob

 • 1 = 0,80 % rob hiše 0 = 0,42 % rob hiše

+3 = 1,77 % prednosti igralca +2 = 1,17 % prednosti igralca +1 = 0,58 % prednosti igralca. Ne pozabite, da večje resnično število vam omogoča, da tvegate več z visokim zaupanjem.

Ali je štetje kartic še učinkovito?

Štetje kartic se je začelo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je imel slavni avtor iger na srečo Edward Thorp veliko prednost pred igralnicami. Toda pošteno, njegov sistem desetih štetjev ne bi uspel v trenutnem svetu blackjacka. Danes obstajajo pametni pit šefi, tehnologije za prepoznavanje obrazov in slabša pravila igranja.

Seveda pa igralci še danes služijo denar s štetjem kart. Vendar pa morate biti dovolj spretni, da goljufate hišo. Nekatere najboljše igralnice so na primer bolj strpne do igralcev, ki štejejo karte. Torej, natančno vedite, kje prešteti svoje karte.

Prav tako bodite še posebej previdni pri širjenju stav. Bodite pozorni na velikost razpršene stave. V tem primeru bo pit boss verjetno opazil večje razpone. Skratka, izogibajte se požrešnosti.

Nazadnje lahko zamenjate nastope na vročih nočnih izhodih, če igrate v kopenski igralnici. To je zato, ker vas bodo igralna mesta verjetno prepoznala po večkratnih obiskih. Osupljiv videz bo vedno pritegnil neželeno pozornost.

Zaključek

S štetjem kartic lahko dobro zaslužite, če imate dobre veščine in dovolj vadite. In kot lahko vidite, je učenje te strategije blackjack preprosto. Vendar pazite, da vas ne ujamejo, ker vas lahko takoj prepovejo. Vso srečo!

Zadnje novice

Pragmatic Play navdušuje igralce igralnic v živo s Snakes & Ladders Live
2023-05-25

Pragmatic Play navdušuje igralce igralnic v živo s Snakes & Ladders Live

Novice

Promocija igralnice

22BET:Do 300 €
Igraj zdaj
WinsPark
WinsPark:Do 200 € + 5 € bonusa brez depozita