Blackjack

November 7, 2021

Ali je štetje kart v Blackjack Live možno?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Štetje kart v blackjacku je preizkušena strategija, ki jo je izumil Ed Thorp v 60. letih. Igralci, zlasti ikonična ekipa MIT, so s to strategijo osvojili milijone v igralnicah. A še tako vabljivo se sliši, štetje kartic v spletnih igrah na srečo ni tema, o kateri se veliko razpravlja.

Ali je štetje kart v Blackjack Live možno?

Torej, ali je mogoče šteti karte, medtem ko igrate blackjack najboljše spletne igralnice v živo? In če je odgovor pritrdilen, ali je to dolgoročno sploh donosno? Ne skrbi; ta članek odgovarja na vsa ta vprašanja in mnoga druga.

Kaj je štetje kart v Blackjacku?

Internet je preplavljen s "strokovnjaki" za blackjack, ki trdijo, da je štetje kart posebna rezerva za matematike. Ampak temu ni tako. Štetje kart je dokaj preprosta strategija, pri kateri igralci nadaljujejo z štetjem vseh kart, ki jih je delil delilec. Te informacije vam lahko dajo kratek pogled, katere karte je treba predvideti.

Kljub temu vam bo štetje kart razkrilo, ali imate kakršno koli možnost zadeti naravni blackjack ali 21. Če igrate za igralcem prijazno mizo, boste morda za to prejeli izplačilno stopnjo 3:2. Vendar pa nekatere mize ponujajo izplačila 6:5.

Štetje kart in prodor v krov

Če ste izkušen igralec blackjacka, vam "prodiranje v čevlje ali palubo" ni tuj izraz. Na splošno se nanaša na število razdeljenih kart za blackjack pred premeščanjem kart. Krupje se premeša, ko je v igrah s čevlji dosežena določena izrezana karta, medtem ko se v igrah z enim krovom uporablja fiksno število krogov.

Na primer, ko igrate blackjack z 8 kompleti in delilec razdeli pet kompletov pred prerazporeditvijo, to pomeni, da je stopnja prodora vašega kompleta 62,5 % (5/8). Po drugi strani pa lahko sedite za mizo s 6 krovi in krupje razdeli pet krovov, preden se premešate. V tem primeru je stopnja penetracije 83,3 % (5/6).

Iz teh primerov je razvidno, da bo vaše štetje pri prvem natančnejše. To je zato, ker potrebujete vsaj 70- do 80-odstotno stopnjo prodora, da ustvarite resen dobiček. Vse drugo samo doda več nestanovitnosti.

Zakaj je štetje kartic na spletu skoraj nemogoče

Zakaj torej spletne igralnice pogosteje premešajo karte? Preproste spletne igralnice so odvisne od programske opreme za premeščanje kartic brez izgube časa. V zameno zmanjšajo stopnjo penetracije krova na skoraj nič.

Po drugi strani pa kopenske igralnice ne premešajo kart pogosteje, ker se bojijo, da bi izgubile prednost. Z drugimi besedami, na dolgi rok pridobijo več dobička z več roki.

Zato lahko pogostejše mešanje kart upočasni igro in zmanjša dobičke kopenskih igralnic. Skratka, štetje kart in prodiranje krovov je "misija nemogoča" na večini spletnih mest za igre na srečo.

Igralnice v živo omogočajo štetje kartic

Na srečo ponujajo številne spletne strani za igre na srečo igre blackjacka z delilci v živo. Te igre se predvajajo v realnem času iz kopenskih igralnic, profesionalni krupjeji pa igralcem delijo karte.

S tem v mislih je vedno najbolje ostati doma in šteti karte na spletnem blackjacku v živo. Konec koncev so pogoji presenetljivo podobni tistim, ki jih dobite v kopenski igralnici.

Ne pozabite pa, da igralnice v živo vedo več o prodoru krovov in štetju kart kot vi. Zato bo trgovec premešal čevelj, da prepreči veliko prodiranje v krov, čeprav ne tako pogosto. Tukaj je odstotek nekaj med 50% in 75%. Zdaj je to dovolj, da vam dam prednost.

Zaključek

Do te točke je varno sklepati, da je štetje kart v blackjacku v kopenski igralnici najboljše. To je zato, ker večina spletnih igralnic pogosto premeša kartice.

Toda kot rečeno, igralnice v živo ponujajo igralcem 50-75-odstotno stopnjo penetracije krovov, kar je dovolj dobro, če upoštevamo število različnih izdatkov v kopenski igralnici.

Pomembno je tudi omeniti, da spletne igralnice dajejo igralcem prednost nižjega doma kot njihove klasične igralnice. Igralci lahko s pravilno strategijo zmanjšajo prednost hiše na manj kot 0,5 % v primerjavi z 1,5 % na kopenskih mizah.

Vse povedano in storjeno, to je win-win scenarij, čeprav igranje blackjacka v igralnicah v živo ponuja več udobja in donosnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire
2024-04-17

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire

Novice