Blackjack

April 22, 2020

Nasveti in strategije, kako vsakič zmagati v Blackjacku

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Blackjack je lahko zmeden za začetnike in vmesne igralce. Vsakič uporabite te nasvete in strategije in vaše možnosti za zmago se bodo izboljšale.

Nasveti in strategije, kako vsakič zmagati v Blackjacku

Vedite, kdaj se predati

Predaja, ki je znana tudi kot pozna predaja ali LS, je možna le, če še vedno igrate prvi dve karti, ki ju je bilo obravnavano. Igralec se ne more predati, ko vzame zadeto karto. Zato je pri igranju prvih dveh kart ključnega pomena razmišljanje in strategijo.

Igralec se mora predati, ko ima trdih 16, medtem ko ima delivec 9, 10 ali asa. Ta trdi 16 pa ne vključuje situacije, ko ima nekdo par 8. Predaja v tem scenariju je najboljša stvar, ki jo lahko storite, saj dolgoročno prihranite denar.

Vedite, kdaj se razdeliti

Razdelitev je naslednji korak, ki ga je treba upoštevati. Da bi igralec lahko razdelil, morata biti njegovi prvi dve karti par ali pa imata obe karti vrednost 10 vsaka, na primer Jack ali Kralj. Poznavanje vrednosti kart je zato zelo pomembno.

Ko poznamo vrednost svojih kartic in lahko to vrednost ugotovimo na prvi pogled, jim to omogoča, da prihranijo na času in lahko sprejemajo pametne odločitve. Vedno je treba deliti osmice in ase in nikoli ne deliti 5 in 10. Če razdelitev ni mogoča, je treba preiti na naslednji korak.

Vedite, kdaj podvojiti

Naslednji korak, ki ga morate upoštevati pri igranju blackjacka, je, ali podvojiti ali ne. Razmisliti je treba o podvojitvi, ko obstaja velika verjetnost za zmago. Nekatere igralnice prepovedujejo podvajanje ob določenih priložnostih, zato je ključnega pomena, da vemo, kdaj je podvajanje dovoljeno in kdaj ni.

Igralec se mora podvojiti, ko ima trdih 9, medtem ko ima delivec 6 in 3. Eden se mora podvojiti tudi, ko ima trdo 10, vendar le, če delilec nima 10 ali asa. Drug razlog za podvajanje je, če ima nekdo mehko 13 ali 14.

Vedite, kdaj udariti ali stati

Četrta in zadnja možnost, ki jo morate upoštevati po zgornjih korakih, je vedeti, ali udariti ali stati. Ključnega pomena je, da poznamo razliko med obema in kdaj uporabiti enega od njiju v določeni situaciji.

Igralec mora zadeti tudi, ko ima trdih 11 ali manj. Treba je stati, ko ima delivec 4 - 6, medtem ko ima on trdih 12. Igralec mora vedno stati, ko ima trdih 17 ali več, in tudi stati, ko ima mehkih 19 ali več.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik
2024-04-03

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik

Novice