Blackjack

July 25, 2022

Obvladajte umetnost igranja Blackjacka v živo s temi nasveti

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Blackjack v živo je klasična igra s kartami, ki privablja igralce v množici. Igrati je preprosto, saj morate za zmago premagati le igralca v živo na skupno 21. In še bolj razburljivo, lahko uporabite optimalne strategije, da znatno zmanjšate rob hiše. 

Obvladajte umetnost igranja Blackjacka v živo s temi nasveti

Torej, če ste še vedno privrženci v blackjacku v živo, je ta članek namenjen vam. Naučili se boste nekaj pametnih nasvetov, ki vam bodo pomagali igrati to klasično igro s kartami kot profesionalec. 

Kako igrati blackjack v živo

Igranje blackjacka v živo je ena najlažjih stvari, ki jih boste kdaj naredili na najboljše igralnice v živo. Igralci začnejo tako, da izberejo igro blackjacka za igranje in nato položijo stavo. Nato boste izbrali stavne žetone in delilec bo delil dve karti na obeh straneh. Delovalec prejme obrnjeno in obrnjeno karto. Kartica, obrnjena navzdol, je odprtina. Ne pozabite, da asi štejejo kot 11 ali 1, druge karte pa predstavljajo njihovo vrednost pipov. Cilj je preprost; udarite blackjack ali kar koli blizu 21, da premagate delivca.

Najboljše strategije blackjacka v igralnicah v živo

Nasvet št. 1. Previdno izberite mizo

Igralci začetniki samo vskočijo in začnejo igrati katero koli igro blackjacka. Toda inteligentni igralci so pozorni na to, kako se miza izplača. Običajno se večina iger blackjacka izplača pri 3:2 ali 6:5. Toda kakšna je razlika med temi tabelami?

Če ustvarite zmagovalno kombinacijo v blackjacku 3:2, dobite izplačilo 3 $ v vsaki dve ali kvoto 1,5:1. Če pa igrate za mizo 6:5, je izplačilo 6 $ na vsakih pet ali kvote 1,2:1. Ta razlika se morda zdi majhna, vendar bo nedvomno vplivala na dolgoročni znesek dobitka. Na srečo večina igralnic v živo ponuja plačilne tabele 3:2.

Nasvet št. 2. Ne prevzemite zavarovanja

Zavarovanje je stranska stava v blackjacku, ki je na voljo po izčrpanju vseh začetnih kart in delilec pokaže asa. Tako kot druge stranske stave na blackjack je tudi zavarovalna stava neodvisna od prvotne stave. Prav tako morate odpustiti 50% svoje stave, da jo prevzamete. Sliši se dobro, kajne?

Toda ta mamljiva stranska stava je pravzaprav dobro izdelana zvijača za povečanje prednosti hiše. Stvar je v tem, da če ima delivec as karto, so njegove možnosti, da izvlečejo asa, okoli 33%. Če dodate izplačilo 2:1, ta stava morda ni vredna truda. 

Nasvet št. 3. Ne podvojite, če delilec pokaže asa

Naučite se najboljših trenutkov za podvojitev, če ste začetnik blackjacka. Podvojitev pomeni povečanje velikosti vaše začetne stave do 100%. V zameno dobijo igralci dodatno karto in zadevni igralec stoji. 

Glede na to, nikoli ne podvojite, ko delilec pokaže asa. To je zato, ker so njihove možnosti, da dosežejo čarobno številko, previsoke. Prav tako ne podvojite, če je vrednost vaše roke večja od 11, saj lahko propadete. 

Nasvet št. 4. Podvojite v pravem trenutku

Podvojitev je učinkovita strategija blackjacka, zato se je morate držati. Ko je vaša kombinacija 11, so vaše možnosti, da zadenete 21 ali karkoli blizu, visoke, če podvojite. Predstavljajte si, da prejmete asa, če imate mehkih 17 ali trdih 11.

Ko že govorimo o mehkih in trdih kartah, podvojite, če imate mehko 18, 17 ali 16. Prav tako lahko podvojite s trdimi 10 ali 9. Toda delilec mora imeti karto nizkega ranga (2-6) v obeh scenariji. 

Nasvet #5. Zadeti ali stati?

Udarci in stoje dve priljubljeni potezi blackjacka. Zadeti pomeni zahtevati dodatno kartico s preprostim dotikom mize. Po drugi strani pa stati pomeni zadržati svoj skupni znesek in končati igro. Ne glede na to, katero strategijo izberete, je odvisno od trgovčeve roke. 

Če delilec pokaže asa ali karto z vrednostjo 10, bi morali zadeti, če imate 10, ker imajo veliko možnosti, da dobijo 10. Vendar bi morali stati ali tvegati, da se razbijete, če ima vaša kombinacija kaj več kot 17. Torej, udarite na 8 ali manj in stopite na 12 ali več. 

Nasvet št. 6. Igrajte različice igre v živo

Blackjack je prilagodljiv kazino igra v živo ki je na voljo v številnih oblikah in dizajnih. V igralnicah v živo je enostavno najti različice blackjacka v živo. Cilj je omogočiti igralcem koristno in zabavno izkušnjo, hkrati pa ohraniti klasično naravo igre. 

Razmislite na primer Lightning Blackjack podjetja Evolution. V tej igri igralci dobijo ogromno naključnih množiteljev, ki lahko dosežejo 2x do 25x na zmagovalni roki. Če imate srečo, lahko osvojite vsoto, ki vam spremeni življenje, na različicah blackjacka v živo. 

Končni nasvet

Glejte, obstaja veliko spretnosti za premagovanje hiše v lastni igri. Poleg zgoraj naštetih tehnik lahko tudi preštejete karte, izkoristite bonuse, deljene karte itd. 

Ampak tukaj je nasvet; ne računajte na nič, saj igra sreča pomembno vlogo pri rezultatih blackjacka. Druga stvar je, da lahko znižate rob hiše, vendar bo hiša vedno imela prednost. Torej, samo se zabavaj!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik
2024-04-03

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik

Novice