Igre

January 2, 2023

Bodo leta 2023 končno prevzele igralniške igre v živo?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Vpliva iger z delivci v živo na industrijo spletnih iger na srečo ni mogoče podcenjevati. Te igre omogočajo igralcem spletnih igralnic resnično izkušnjo v sodobnih studiih, ki jih vodijo profesionalni delivci in voditelji. A kljub dosežkom je še veliko prostora za napredek. Ta objava razpravlja o prihodnosti igralniških iger v živo in o tem, zakaj bi morali v letu 2023 pričakovati pomembne spremembe kljub navideznim oviram. 

Bodo leta 2023 končno prevzele igralniške igre v živo?

Učinki Covid-19 v letu 2022 in pozneje

Ko so decembra 2019 poročali o prvem primeru Covid-19, je večina pričakovala, da bo to eno tistih poročil o "prehajajočem oblaku". Hitro naprej v leto 2020 in dele leta 2021 je svet videl vso silo pandemije, pri čemer so številne panoge osebnih storitev ustavile ali omejile delovanje. 

Toda kljub pridobitvam lahko z gotovostjo rečemo, da svet še ni izginil iz gozda. Maja 2022 je svet zaznal porast okužb zaradi odpornih različic virusa. Na Kitajskem so do 27. novembra 2022 poročali o 38,500 novih primerih, pri čemer je država uvedla lokalne zapore. Na srečo stopnja smrtnosti tokrat ni tako zaskrbljujoča.

Torej, kako je Covid-19 povezan s prihodnostjo igralniških iger v živo? Dejstvo je, da si kopenske igralnice še niso povsem opomogle od posledic korone. To pomeni regulirana spletna mesta igralnic v živo bodo še naprej izkoriščali veliko, saj ima večina 'družabnih' igralcev raje igre z delivci v živo zaradi njihove resnične narave. To je položaj, ki ga bodo operaterji kopenskih igralnic želeli izkoristiti leta 2022 in pozneje. 

5G bo imel veliko vlogo

Izkušeni igralci igralnic v živo poznajo pomen hitrih internetnih hitrosti. Ker se igre v živo pretakajo v kakovosti HD in 4K, sta hitri prenos in pasovna širina ključnega pomena za vaše igranje. V idealnem primeru igralci ne bi želeli zamuditi karte ali navodil, ki jih izda delivec. Druge funkcije, ki so odvisne od internetne povezave, vključujejo lestvico najboljših, statistiko v igri, klepete v živo in drugo.

Toda čeprav 4G precej enostavno opravi z večino teh zahtev, 5G obljublja, da bo stvari naredil še bolj gladke. Leta 2023 pričakujemo širšo pokritost s 5G, saj se uvedba še naprej pospešuje po vsem svetu. V idealnih pogojih lahko hitrost prenosa 5G doseže 10 GB na sekundo, kar je 10-krat hitreje od 4G. To je raven zmogljivosti, ki je potrebna za ohranjanje povezave v sobi za trgovca v živo. 

Obstajajo tudi govorice, da bo internet 6G morda na voljo do leta 2030 ali prej. Strokovnjaki pričakujejo, da bodo ti celični podatki šeste generacije dosegli 1TB na sekundo na celičnih površinah in vsadkih Wi-Fi. Toda do takrat bo povezava 5G povsem v redu za občasne uporabnike. Pričakuje se, da bo ta tehnologija podpirala nekatere najpomembnejše inovacije prihodnosti. 

Igranje VR (navidezne resničnosti)

Igranje VR je uporaba pristnih 3D okolij v video in igralniških igrah. Ta okolja so zasnovana tako, da ponujajo bogatejšo igralno izkušnjo kot okolje v resničnem svetu. Igralci VR uživajo v več napetosti in nejevere, zaradi česar so igralne seje bolj realistične.

Kljub temu je industrija spletnih iger na srečo znana po tem, da hitro sprejema in vključuje nove izkušnje. Kot je bilo pričakovano, Evolution vodi v ospredju, potem ko je junija 2021 predstavil Gonzo's Treasure Hunt. To je prva spletna igralniška igra z načinom VR in uporablja edinstveno mešanico spletnih igralnih avtomatov in igralniških iger v živo. Predstavljajte si, da tečete skupaj z Gonzom znotraj ogromnega zidu iz 70 kamnov, medtem ko vas delivec spodbuja. Sliši se neresnično, kajne?

Toda kljub tej mejniški inovaciji igranje VR še ni doseglo svojega potenciala. To je delno zaradi dragih slušalk VR in izzivov oblikovanja, ki lahko ustrahujejo ljudi z omejenimi veščinami. Poleg tega pametni telefoni in tablični računalniki zagotavljajo enako poglobljene izkušnje, s čimer uspejo obdržati slušalke VR na prodajnih policah. Toda to naj bi se leta 2023 spremenilo, ko bodo slušalke VR postale bolj dostopne in enostavne. 

Razširjena uredba o spletnih igrah na srečo

Zakonite spletne igre na srečo so dandanes vse bolj razširjene, kar bo naklonjeno operaterjem igralnic v živo. V preteklih letih so številne države omilile svoje dolgoletno nasprotovanje igram na srečo in športnim stavam. Menijo, da so igre na srečo pomemben vir prihodka, če se izvajajo varno in odgovorno. 

Primer so ZDA, kjer so se zakonite igre na srečo močno razširile, potem ko je vrhovno sodišče leta 2018 razveljavilo PASPA. Trenutno vsaj šest zveznih držav dovoljuje igranje spletnih igralnic, leta 2023 pa se pričakuje več zakonodaje. Ontario je še en ključni trg, ki je odprl svoja vrata spletu ponudniki iger na srečo aprila 2022. V Evropi bo Madžarska januarja 2023 odpravila dolg državni monopol. 

Vendar naj vas ne skrbi, če so spletne igre na srečo na vašem območju nezakonite. Še vedno lahko igrate spletne igralniške igre v živo na offshore spletnih mestih, ker se večina zakonov o igrah na srečo ne dotika internetnih iger na srečo. To pušča prostor mednarodnim spletnim igralnicam, da sprejmejo igralce iz teh držav. Vendar pa se prepričajte, da je igralnica v živo licencirana in regulirana, preden se pridružite. Pomagalo bi, če bi prebrali tudi spletne ocene, da bi ugotovili, ali ima igralnica pozitiven ugled med igralci. 

Pričakovane ovire za igralniške igre v živo

Kljub temu, da je prihodnost videti svetleča za igralniške igre v živo, lahko nekaj pomanjkljivosti prepreči, da bi industrija leta 2023 dosegla večji vrh. Prvič, pričakujte, da boste še naprej uporabljali pravi denar za igranje igralniških iger v živo. Za razliko od RNG iger, ki jih poganja igralniška programska oprema, mora razvijalec iger v živo vzpostaviti studio s kamerami, mizami in profesionalnimi delivci. Za pripravo iger v živo porabijo bogastvo, kar pomeni, da morajo igralci za igranje vložiti minimalno stavo za pravi denar. 

Druga stvar, zaradi katere igralniške igre v živo verjetno ne bodo dosegle svojega pravega potenciala, je počasen tempo, s katerim države urejajo spletne igre na srečo. Kot že rečeno, Igranje spletnih igralnic v ZDA je zakonito samo v šestih državah, za razliko od spletnih športnih stav, ki so zelo razširjene. Prav tako imajo številne azijske in afriške države nizke zakone o igrah na srečo, kar pušča prostor za nezakonite prakse iger na srečo.

Na splošno je videti dobro za igralnice v živo in spletne igre na srečo na splošno. Široko razširjena povezava 5G bo dala priložnost za to dejavnost, čeprav bo vse več držav preoblikovalo svoje zakone o igrah na srečo. In ne pozabite, da potrebujete le majhen proračun za igranje na najboljših spletnih igralnicah v živo. V večini primerov bi stava stala le 0,10 USD. Igrajte odgovorno!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Katere nove vrste bonusov naj pričakujemo v spletnih igralnicah v živo v letu 2024
2024-01-10

Katere nove vrste bonusov naj pričakujemo v spletnih igralnicah v živo v letu 2024

Novice