Poker

November 29, 2022

Ali imajo video poker igre več kot 100-odstotno donosnost?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Veliko ljudi trdi, da rezultati iger na srečo 100-odstotno temeljijo na sreči. Toda ti ljudje vam ne povedo, da igre, kot sta blackjack in video poker, omogočajo igralcem, da zmanjšajo prednost hiše z uporabo optimalne strategije. Toda kljub soglasju glede znižanja prednosti hiše pri pokru, je žirija še vedno zunaj, če lahko igralci uživajo pozitivne 100-odstotne stopnje donosa. Za dvomljive igralce bo ta članek pomagal razumeti, zakaj je pri pokru mogoče igrati z negativno hišno prednostjo. Beri naprej!

Ali imajo video poker igre več kot 100-odstotno donosnost?

Kakšna je prednost hiše pri spletnem pokru?

Prednost hiše pri pokru je v bistvu povprečni odstotek izgube za igralce pri vsaki stavi, ki jo sklenejo. Če na to pogledate z vidika igralnice, je ta tečaj matematična prednost za hišo. Ta številka zagotavlja, da igralnica v živo dobi svoj delež od vsake vaše stave, ne glede na to, ali gre za dobitek ali izgubo.

Tukaj je bolj praktičen primer; prednost hiše pri Caribbean Stud Pokru je 5,22 %. Iz tega primera je varno domnevati, da bo igralec izgubil v povprečju 5,22 $ od vsake stave v višini 100 $, ki jo sklene. Zdaj veste, zakaj je igranje video igre pokra z nizko prednostjo igralnice ključnega pomena za vaš uspeh v igralnici. 

Strategije video pokra za zmanjšanje prednosti hiše

Najhujša napaka, ki jo delajo poker začetniki, je igranje na slepo. Čeprav igra sreča veliko vlogo pri poker uspehu, igralci na koncu potrebujejo strategijo, da prelisičijo svoje nasprotnike. Če še vedno dvomite o tej analogiji, odgovorite na to; zakaj so igralci, kot sta Daniel Negreanu in Johnny Moss, tako uspešni v igri? Vse je v strategiji!

S tem v mislih je spodaj nekaj strategij, ki jih lahko vključite v svoje dnevne poker seje:

Izberite pravo izplačilno tabelo za poker

Dobra stvar pri igranju pokra v živo je, da pred igranjem poznate pričakovano stopnjo donosa. V nasprotju z igralnimi avtomati video poker igre igralcem prikazujejo njihove pričakovane donose za vsako kombinacijo na izplačilni tabeli. Zato je ključnega pomena raziskati in prepoznati najbolj radodarne plačilne tabele za video poker. 

Številne igre pokra na najboljša spletna mesta za igralnice v živo ponujajo izplačilne tabele 9/6 in 8/5. Te številke so izplačila za kombinacije full house in flush. Na primer, v izplačilni tabeli 9/6 je števec celotno izplačilo hiše, imenovalec pa izplačilo flush. Torej, če igrate na plačilni tabeli 9/6, boste prejeli višje izplačilo, kar bi lahko spremenilo igro. 

Spodaj so odstotki izplačil za različne izplačilne tabele v igri Jacks or Better, ob predpostavki, da uporabljate pravo strategijo.

 • 9/6: 99,54 %
 • 9/5: 98,33 %
 • 8/5: 97,25 %
 • 7/5: 96,17 %
 • 6/5: 95,12 %

Stavite največje število kovancev na kombinacijo

Če ste še novinec v video pokru, upoštevajte ta nasvet in ga shranite. Vedno stavite pet kovancev na kombinacijo, da dobite bonus Royal Flush. Če stavite manj kovancev, zmanjšate izplačila, kar vam dolgoročno v bistvu daje večjo kvoto.

Vendar pa je razumljivo, da lahko stava v višini 5 $ na igro škoduje vašemu bankrollu na poker avtomatu za 1 $. V tem primeru izberite igro, ki podpira stave v vrednosti 0,25 $ na igro, in stavite največje število kovancev. To vam bo dalo največjo vrednost kovanca 1,25 $ in boste ostali v boju za glavni dobitek. Zdaj pa govori o tem, kako igrati pametno!

V pokru je potrpežljivost 'kralj'

Po besedah Daniela Negreanuja, enega najbolj cenjenih igralcev pokra, je ključnega pomena počasi začeti zgodaj v igri. Šestkratni prvak WSoP svetuje igralcem, naj se umirijo, saj gre pri pokru za preživetje na dolge proge. Pravi, da lahko igralci zaradi podvajanja žetonov zgodaj v igri izgubijo vse, še posebej, če podvajajo tudi drugi igralci. 

Medtem določite agresivnost svoje igre s tem, kako hitro se povečujejo velikosti slepih stav. Na turnirju, kjer so slepe stave velike, se slepe stave bolj osredotočajo na denarno vrednost kot na preživetje. Prosim, ne ustvarjajte gore žetonov in jih odpihnite, medtem ko poskušate prezgodaj odnesti pot.

Visoke karte proti nizkim parom

Ena najbolj kritičnih strategij pri pokru je spoznanje, da imajo nizki pari večjo vrednost kot visoke karte. Če imate v rokah Jacka ali več, boste osvojili več kombinacij, z nizkimi pari pa boste uživali v še pomembnejših izplačilih. To velja tudi, če imate kombinacijo nizkih parov in dveh visokih kart, kot sta kralj in kraljica. 

Dobite lahko na primer 4 srčke, 8 srčkov, 8 pikov, pikovega kralja in srčno damo. V tem primeru obdržite pare in zavrzite ostale. razlog? Zmagal boš v 4.556 kombinacijah od 16.125 možnih žrebanj. To še ni vse; lahko dobite dva para z 2.592 zmagovalnimi kombinacijami, kar vam daje izplačilo 1:1. Obdržati visoke karte je torej lahko skušnjava, vendar je moč nizkih parov še bolj prepričljiva, da jih obdržite. 

Igre pokra z negativno hišno prednostjo

Več igre pokra lahko igralcem dajo več kot 100 % RTP, zlasti različice s polnim plačilom. Znan primer je Deuces Wild, ki igralcem z optimalno strategijo omogoča 100,76 % RTP. V tej igri so vse dvojke divje karte, kombinacije štirih pa se lahko pojavijo skoraj tretjino časa.

Druga različica pokra, ki lahko preseže 100 %, je dvojni bonus. Ta igra izplača bonus, če igralci dobijo štiri ase, RTP pa lahko z optimalno strategijo doseže 100,17 %. Upoštevajte pa, da je ta pozitivna stopnja donosa na voljo le pri plačilni tabeli 10/7. 

Tako kot Double Bonus Poker je tudi Double Double Bonus Poker še ena različica Jacks or Better s super prijaznim izplačilom. Ta igra ima teoretični donos igralcu 100,07 %, kar pomeni, da lahko z optimalno strategijo dolgoročno pričakujete pogostejše zmage. RTP je na voljo na izplačilni tabeli 10/6. 

Druge različice pokra s polnim plačilom vključujejo:

 • Joker Wild – 100,65 %
 • Loose Deuces Wild – 100,15 %
 • Enooki Jacki – 99,98 %
 • Super Aces – 99,94 %
 • Triple Deuces Wild: 99,92 %
 • Double Joker Wild – 99,91 %

A čeprav igranje različic pokra s polnim plačilom morda zveni mamljivo, je iskanje na spletu lahko iz očitnih razlogov izziv. Številne igralnice ne bi želele izkušenim igralcem omogočiti "avtoceste" do lahkih zmag. Konec koncev se zanašajo na prednost hiše, da dobijo svoj del od vaših stav. Kljub temu lahko nekatere od teh naslovov najdete na najboljših spletnih mestih igralnic v živo. 

Še zadnje besede o igranju video pokra s pozitivnim RTP

Ena stvar je najti igro video pokra s pozitivno pričakovano vrednostjo, druga pa sprožiti to izplačilo. Z drugimi besedami, uporabiti morate optimalno strategijo, da povečate svoje možnosti za zmago v tej igri s kartami. 

Poleg tega spletne igralnice redko ponujajo različice video pokra z več kot 100-odstotnim RTP. Ampak še vedno lahko uživajte v visokih stopnjah donosa z igrami kot so All Aces podjetja Microgaming (99,92 %) in Aces and Eights podjetja Real Time Gaming (99,78 %).

Če pa igralnica v živo ne ponuja teh različic, igrajte na mizi 9/6 Jacks or Better in uživajte v 99,54 % RTP. Vse je v uporabi prave strategije video pokra za idealno različico pokra.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik
2024-04-03

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik

Novice