Razlaga priljubljenih poker slengov

Poker

2021-05-26

Eddy Cheung

Nedvomno je veliko stvari, ki jih je treba obvladati, 膷e 啪elite premagati hi拧o v a poker igra. Za za膷etnika vam lahko veliko koristi spoznavanje pomena nekaterih standardnih izrazov v tej igri. Vendar pa obstaja na desetine in stotine poker slengov. Iz tega razloga bo ta 膷lanek obravnaval le najpogostej拧e terminologije, ki jih boste verjetno dobili med igranjem v spletna igralnica ali kopenski casino.

Razlaga priljubljenih poker slengov

Preverite

Ko igrate poker na spletu ali brez povezave, boste najverjetneje naleteli na preverjanje besed. Torej, kaj pomeni ta priljubljena poker terminologija? Preverjanje v bistvu pomeni prenos stave ali dejanja na naslednjega igralca. Z drugimi besedami, mo啪nost preverjanja ali stave imate samo, 膷e za vas ni trenutnega dejanja. 膶e se po preverjanju izvede akcija, se lahko igralec odlo膷i, da odpove, povi拧a ali kli膷e.

Odprto

Kot pove 啪e ime, odpiranje v pokru pomeni, kaj igralec naredi, 膷e naj bi za膷el stavni krog v poker igri. Odprete lahko samo kot prva oseba, ki stavi ali 膷e igralec preveri kation za vas. Zanimivo je, da mnogi igralci pokra to dejanje zamenjujejo z dvigom. Za膷etni igralci se lahko soo膷ijo z dvigom, odstopom ali klicem za mizo.

Dvignite

Raising je 拧e en priljubljen poker izraz na spletni in offline sceni iger na sre膷o. Zato je klju膷nega pomena vedeti, kaj pomeni, da se na mizi ne obna拧amo zeleno. Dvig je v bistvu dejanje, ki ga izvedete na mizi, 膷e 啪elite dodati za膷etni stavi. Kot je bilo pri膷akovano, vas bodo drugi igralci po zaklju膷ku tega dejanja klicali, odpovedali ali ponovno dvignili. Pogosto lahko igralec povi拧a, 膷e 啪eli iti na vratno 膷rto ali imeti mo膷no roko.

Ponovno dvig

膶e prvi igralec odpre, lahko drugi igralec dvigne stavo, tretji igralec pa ponovno povi拧a, da se povrne prva dva igralca. Z drugimi besedami, ponovni dvig vklju膷uje pove膷anje dviga nasprotnega igralca. 膶e naletite na agresiven dvig, lahko ponovno povi拧ate, odpovete ali kli膷ete.

Pokli膷i

Ve膷ina novincev v svetu spletnih iger na sre膷o se bo spra拧evala, kaj to膷no je klicanje. No, klicati pomeni izena膷iti dvig ali stavo nasprotnega igralca. V pokru lahko nepoklicani igralec zmaga, 膷e nih膷e ne kli膷e. Ko igrate na osebnem prizori拧膷u, boste verjetno namesto tega sli拧ali izraz "glej".

Zlo啪ite

Ko igralec odstopi, to pomeni, da preneha sodelovati v igri. V tem primeru nobena ve膷 stav ne more iti v pot. Igralci prekli膷ejo igro, 膷e je njihov 膷as, da dokon膷ajo katero koli od zgoraj omenjenih dejanj. 膶e 啪elite prekiniti, igralec vr啪e karto z licem navzdol proti delivcu. V zameno bo krupje dal karte v kup zlo啪enih kart.

Roka

Druga pogosta poker terminologija je hand. Roka je ime zbirke do petih kart, sestavljenih iz skupnih kart in igral膷evih 啪epnih kart. Velikokrat je verjetno, da bo igralec dobil pot z bolj拧o kombinacijo.

Buy-in

Nenazadnje lahko igralec vstopi v poker turnir z vpla膷ilom. Na splo拧no se nana拧a na minimalni znesek, ki bi ga moral pla膷ati igralec za igranje z denarjem. Vkupnina je obi膷ajno 20-krat ve膷ja od vrednosti 啪etonov, ki jih mora staviti drugi igralec na delil膷evi levi.

Zaklju膷ek

To je le nekaj poker terminologij, ki jih morate poznati. Kot je bilo re膷eno sprva, obstaja 拧e na stotine, ki se jih lahko igralec nau膷i le z izku拧njami. Ne pozabite pa nastaviti igralnega denarja, ki ga lahko udobno izgubite, in igrajte v regulirani spletni igralnici.

Zadnje novice

Dejan Lon膷ar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live
2023-09-08

Dejan Lon膷ar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live

Novice