Izbira ameriške ali evropske rulete

Ruleta

2021-02-17

Allan

Industrija spletnih iger na srečo trenutno doživlja razcvet. Igralci se premikajo po spletu, da bi se izognili neprijetnim pravilom socialne distanciranja, ki so zdaj norma v večini kopenskih igralnic. Če pa ste začetnik, vam bo morda oproščeno, ker ne poznate razlike med Američani ruleta in kolesa evropske rulete. No, ne bodite več zmedeni, saj ta članek razkriva vse podobnosti in razlike teh zabavne igre. Beri naprej!

Izbira ameriške ali evropske rulete

Kolo ameriške rulete

Ameriška ruleta je enostavno ena najbolj znanih igralniških iger v ameriških igralnicah in spletnih igralnicah. Kolo ima do 38 delitev, vključno z ničlo, dvojno ničlo in 1 do 36. Medtem ko sta ničla in dvojna ničla označena z zeleno barvo, so številke od 1 do 36 označene izmenično rdeče in črno. Kljub temu je cilj predvideti, kje bo pristala žoga za ruleto. Verjetnost, da se žogica kjerkoli usede, je 50/50.

Evropsko kolo rulete

Evropska ruleta ali francoska ruleta je najbolj priljubljena različica rulete v Evropi. Tako kot ameriška ruleta ima tudi evropsko kolo rulete številke od 1 do 36, označene s črno in rdečo. Opazili boste, da številke niso v enakem vrstnem redu kot v kolesu ameriške rulete. Vendar obstaja samo en zeleni žep za nič.

Postavitev igre

Kot že rečeno, evropska ruleta nima dvojnega ničelnega žepa, kar ji daje 37 delitev na kolesu. Razen te majhne razlike imata obe igri 18 rdečih žepov in 18 črnih žepov. Ampak to je očiten del stvari. Glavna razlika je v tem, da gredo številke evropske rulete v smeri urinega kazalca, medtem ko gre ameriška ruleta v nasprotni smeri urinega kazalca.

The House Edge

Zdaj tu pride do izraza prava razlika. Ameriška ruleta ima veliko večjo prednost hiše (5,26 %) kot evropska različica. Pravzaprav je to skoraj dvakrat več, kot boste dobili pri igranju evropske rulete (2,7 %). Tehnično je to zato, ker ima ameriško kolo dvojno ničlo in eno kolo nič. Zato bo imela hiša vedno prednost, ko bo igralec dal stavo, zlasti stave na enak denar. Seveda ta razlika ni velika, vendar je verjetnost 1 proti 37 za zmago v evropski ruleti neustavljiva.

Pravila

Na splošno so osnovna pravila teh namiznih iger podobna v večini spletnih igralnice v živo. Vendar pa evropska ruleta ponuja igralcem veliko ugodnih situacij. Na primer, "Pravilo En Prison" vam daje dodatno vrtenje vsakič, ko žogica pristane na enem samem ničelnem žepu. To lahko drastično zmanjša prednost hiše na približno 1,35 %.

Prav tako vam kolo evropske rulete omogoča "klicne stave". Podobno kot pri običajnih stavah, "klicne stave" omogočajo igralcem, da napovejo stavo delivcu, namesto da dajo žetone na mizo. Ta stava je dovoljena le, če želite sprejeti zapleteno stavno odločitev. Predstavlja Red Split in Neighbours.

Končna odločitev: Katera varianta je boljša?

Do tega razdelka ste zagotovo opazili, da je razlika med temi namiznimi igrami subtilna. Vendar pa je igranje evropske rulete boljša možnost zaradi roba spodnje hiše in boljših kvot.

Toda igranje in zmagovanje kazino iger presega le boljše kvote in prednost spodnjega doma. To je zato, ker potrebujete zvito strategijo rulete, da zmanjšate prednost hiše, ne glede na to, katero različico igrate.

Prav tako brezplačno igranje igre ne škodi vašemu bančnemu računu, kajne?

In nazadnje, obstaja veliko različic rulete za igranje na spletu. Preizkus teh možnosti vam lahko pove, katera različica ustreza vašemu slogu igranja. Ne pozabite igrati v reguliranih spletnih igralnicah.

Zadnje novice

Dejan Lončar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live
2023-09-08

Dejan Lončar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live

Novice