Ruleta

October 3, 2022

Skrivnost za stavnimi sistemi rulete v živo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Ruleta v živo je klasična igralniška igra, kjer igralci stavijo na določeno številko, skupino številk ali barvo dela, kjer pristane žogica. Kot taka je ena od mnogih igralniških iger v živo, kjer rezultati temeljijo predvsem na sreči.

Skrivnost za stavnimi sistemi rulete v živo

Če pa vam sreča ni vedno naklonjena, preizkusite več strategij rulete, da boste na dolgi rok pogosteje zmagali. Torej, to kratko branje razkriva nekaj preizkušenih sistemov rulete za stave v živo. Vendar ne pozabite, da noben pristop ne zagotavlja uspeha v nobeni igri na srečo, vključno s stavami na ruleti v živo. 

Progresivni in neprogresivni stavni sistemi rulete v živo

Preden se poglobite v podrobnosti sistemov stav na ruleto, je pomembno pojasniti, da so sistemi stav na ruleto lahko progresivni ali neprogresivni. Tako boste zlahka razumeli, kako sistemi delujejo, ko pridete tja.

Za začetek je stavnih sistemov rulete s progresivnim ali pozitivnim napredovanjem najlažje naučiti. Osnovni koncept te strategije je povečati velikost začetne stave po zmagi in jo zmanjšati po izgubi. Vendar pa je velikost povečanega vložka odvisna od zadevnega sistema stav, kot boste izvedeli kasneje. 

Po drugi strani pa neprogresivni ali negativni stavni sistemi vključujejo povečanje začetnega vložka po porazu in znižanje po zmagi. V bistvu je ravno nasprotno od pozitivnega napredka. Edina podobnost je, da oba sistema zagotavljata donos na dober dan. 

Stavni sistemi progresivne rulete

Sistem Paroli

Paroli je ena izmed najbolj preprostih in prilagodljivih strategij rulete v živo, ki jih je mogoče uporabiti. Ta stavni sistem narekuje, da morajo igralci podvojiti svoj začetni vložek po registraciji zmage. Tudi to se mora nadaljevati, dokler se nadaljuje niz zmag. Glavni cilj je povrniti izgubljene vložke in še nekaj na vrhu med redkim nizom zmag.

Še vedno ne razumeš? Spodaj je primer igralca, ki stavi na rdečo ali katero koli drugo posamezno stavo:

 • Stava 1: Stavite 5 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -5 $
 • Stava 2: Stavite 5 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -10 $
 • Stava 3: Stavite 5 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -15 $
 • Stava 4: stavite 5 $ in zmagajte, kar vodi do skupnega zneska -10 $
 • Stava 5: stavite 10 $ in zmagajte, kar vodi do skupnega zneska 0 $
 • Stava 5: vložite 20 $ in zmagajte, kar vodi do skupnega zneska 20 $

Kot lahko vidite, igralec kljub trem zaporednim porazom zabeleži čisti dobiček v višini 20 $. Pravzaprav je bil potreben le en sam povečan vložek, da bi poravnali izgube. Vendar ne pozabite, da so stvari pri igrah na srečo lahko nejasne. To je zato, ker so možni rezultati mešanih stav. Zato vedno zapustite, ko nekaj dodate svojemu bankrollu.

Stavni sistemi za neprogresivno ruleto

Sistem Martingale

Večina izkušenih igralcev blackjacka in rulete ve nekaj o tem sistemu negativnega napredovanja. Lahko bi celo rekli, da je najbolj priljubljen stavni sistem za igranje rulete v živo. Sistem Martingale svetuje igralcem rulete v živo, naj po izgubi povečajo/podvojijo začetni vložek. 

Ideja je, da boste dobili zmagovalni niz, ne glede na to, kako kratek je, in tu vam bo strategija prišla prav. Zaradi tega je Martingale kot nalašč za igralce z velikimi igralci. 

Spodaj je opisano, kako deluje pri stavah na eno številko v ruleti:

 • Stava 1: Stavite 5 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -5 $.
 • Stava 2: Stavite 10 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -15 $
 • Stava 3: Stavite 20 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -35 $
 • Stava 4: stavite 40 $ in zmagajte, kar vodi do skupnega zneska 5 $
 • Stava 5: stavite 5 $ in zmagajte, kar vodi do skupnega zneska 10 $

Očitno lahko sistem Martingale vpliva na vaš bankroll. Toda če vadite pravilno upravljanje bankrolla, vam lahko ta sistem pride prav, saj potrebujete samo eno ali dve stavi, da povrnete izgubljene vložke in dobiček. Zdaj veste, zakaj večina igralcev meni, da so stave v živo najboljša strategija rulete. 

Fibonaccijev sistem

Fibonacci je še en sistem negativnega vrtenja, pri katerem igralci povečajo svoje vložke po izgubi. Toda za razliko od sistema Martingale, kjer igralci podvojijo izgubljeni vložek, Fibonaccijevo matematično zaporedje nadzoruje, koliko igralcev poveča. Matematično zaporedje je; 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 itd. Številke so vsota prejšnjih dveh števk.

Čeprav je lahko ta sistem rulete v živo na papirju videti zastrašujoč, ga je v resnici enostavno uvesti. Poleg tega lahko začnete stavo na katero koli številko v zaporedju, čeprav je najbolje začeti nižje pri 1. 

Takole deluje Fibonacci sistem v ruleti:

 • Stava 1: Stavite 1 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -1 $.
 • Stava 2: Stavite 1 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -2 $.
 • Stava 3: Stavite 2 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -4 $.
 • Stava 4: Stavite 3 $ in izgubite, kar vodi do skupnega zneska -7 $.
 • Stava 5: stavite 5 $ in zmagajte, kar vodi do skupnega zneska 3 $

Tako kot sistem Martingale tudi Fibonaccijeva strategija zahteva veliko potrpljenja. Toda na srečo vas lahko ena sama zmaga vrne v igro. Poleg tega Fibonacci ne poje vašega bankrolla kot Martingale. Iz tega razloga je popolna alternativa prehitremu sistemu Martingale. 

Glavni povzetki!

Kot že rečeno, nobena od teh strategij rulete ne zagotavlja uspeha. Vendar to ne pomeni, da niso učinkoviti. Za začetek bi morali igralci te strategije uporabiti pri stavah na ruleto v živo, ki zagotavljajo skoraj 50/50 možnosti za zmago. Dobri primeri so rdeče/črno, visoko/nizko in liho/sodo.

Še en nasvet je, da skrbno izberete kolesa rulete. Vedno igrajte na evropskem kolesu rulete, saj ima nižjo prednost hiše 2,70 % v primerjavi z ameriškim kolesom s 5,24 % prednostjo hiše. Prav tako imajo igralci 48,6-odstotno možnost, da dobijo zunanje stave v evropski različici v primerjavi s 47,4-odstotno možnostjo pri ameriškem kolesu.

Najpomembneje, ves čas izvajajte upravljanje bankrolla. Očitno je, da boste potrebovali velik bankroll, da boste dovolj dolgo ostali na mizi spletne igralnice v živo in zmagajte z uporabo teh sistemov rulete za stave v živo. In ja, odidi takoj, ko nekaj dodaš bankrollu. Vso srečo!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik
2024-04-03

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik

Novice