Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia

Regulativni organ je bil ustanovljen leta 1998. Latvijska nadzorna inšpekcija za loterije in igre na srečo (IAUI) je pri urejanju spletnih igralnic daleč pred mnogimi državami. Država že več kot dvajset let ustrezno preverja in vzdržuje svoj trg iger na srečo. Posel je v veliki meri sestavljen iz pozornega spremljanja vseh ponudnikov v regiji in sprejemanja novih vlog za dovoljenje.

Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia
Igralnice v živo z licenco IAUIO License Latvia's IAUI
Igralnice v živo z licenco IAUI

Igralnice v živo z licenco IAUI

Regulator je glavna vodstvena organizacija v Latviji, ko gre za vse oblike iger na srečo in loterij. Ta regulativna organizacija je odgovorna za vso zakonodajo in predpise v zvezi z igrami na srečo. Obstaja nekaj najboljših igralnic v državi z licencami IAUI. Medtem ko nadzorni oddelek zagotavlja, da so vse vrste iger na srečo zakonite, je vladna pravna služba zadolžena za izdajanje licenc operaterjem. Igrajo lahko tisti, ki so stari 18 let ali več igralnice v živo, vendar le, če je igralnico v živo odobrila latvijska vlada.

Ko je latvijska vlada sprejela zakon in ustanovila Inšpekcijo za nadzor loterij in iger na srečo, ji je bilo sprva zaupano predvsem izdajanje dovoljenj za delovanje kopenskih igralnic, ki so bile legalizirane leta 1998. Posledično lahko vsi operaterji zaprosijo za potrebne licence zakonito delovati v državi. Da postanejo v celoti zakonite in licencirane, morajo igralnice v živo zahtevati enako licenco za delovanje kot kopenske igralnice in opraviti enak strog postopek. Če igralnica v živo ne bo opravila testa, ji bo v državi prepovedano delovati.

Igralnice v živo z licenco IAUI
O License Latvia's IAUI

O License Latvia's IAUI

Država zahteva, da igralnice dobijo poslovno licenco, vendar obstaja veliko igralnic v živo, ki jih ne potrebujejo za vstop. Te spletne strani imajo skoraj vedno tuje dovoljenje, ki jim pomaga pri poti v druge države. Uporabljajo vrzeli, da bi neproceduralno prišli na trg.

Ljudje v Latviji imajo malo dostopa do teh strani, ker delajo na črno in prihajajo izven države. Večini vlad se to zdi težavno delo, ki mnogim spletnim mestom omogoča, da padejo skozi vrzeli. Igralec morda misli, da je to dobra stvar, saj mu daje več alternativ, vendar se morajo zavedati, da ne bodo imeli enake zaščite in varnostnih mrež, kot če bi igrali v licencirani igralnici v živo.

Zagotavljanje osebne varnosti

Da bi zagotovili, da igrajo v varni in pošteni igralnici v živo, morajo igralci iger preveriti, ali ima igralnica licenco za delovanje, ki jo je izdala latvijska vlada. To je daleč najučinkovitejša in najvarnejša metoda za zagotovitev, da ne bodo zavedeni. Ker pa vlada ni mogla blokirati vseh spletnih mest, ki niso zaprosila za licenco, lahko latvijski igralci iger še vedno igrajo na nezakonitih mestih.

Poleg tega se veljavni zakoni in norme, ki urejajo trg, redno pregledujejo. Regulator vedno išče nove načine, kako ohraniti igre na srečo varne, poštene in zabavne za vse, ne da bi zmanjšal mreže socialne varnosti ali ogrozil odgovornost operaterjev.

O License Latvia's IAUI