National Gambling Authority of France

Spletne igre na srečo so se znašle v francoski jurisdikciji pred približno 11 leti (natančneje 2010). To je bilo po uveljavitvi t.i. francoskega zakona o igrah na srečo, ki je prepustil tudi ustanovitvi Avtorité de Régulation des Jeux en Ligne (ARJEL), katerega mandat je bil urejanje industrije spletnih iger na srečo v Francija. To telo pa se je leta 2020 zložilo.

Na njegovo mesto je prišel Avtorité Nationale des Jeux (ANJ) ali Nacionalna agencija za igre na srečo Francije, ki je zdaj (od leta 2021) uradni organ, ki ureja igre na srečo v državi. Vendar za razliko od svojega predhodnika, ki je obvladoval le 11 % francoskega trga iger na srečo, ANJ svojo moč uveljavlja na ogromnih 78 % ali več trga iger na srečo v državi.

Ali so igralnice z licenco ANJ varne?
Ali so igralnice z licenco ANJ varne?

Ali so igralnice z licenco ANJ varne?

Ker se velik del odraslega prebivalstva Francije ukvarja z igrami na srečo, je bilo treba ustanoviti nacionalni urad za igre na srečo Francije. Vse igralnice z licenco tega organa morajo imeti vzpostavljene stroge ukrepe za odgovorno igranje iger na srečo. Ko gre za osebne in finančne podatke, ti igralnice v živo morajo dokazati, da so v skladu z zakonodajo o zasebnosti.

Igralnice morajo ponujati tudi pošteno igranje iger na srečo; organizacija nima tolerance do prirejanja iger. S tako strogimi protokoli ANJ francoskim igralcem zagotavlja varnost in zaščito v spletnih igralnicah. Kako močan organ za licenciranje igralnic!

Ali so igralnice z licenco ANJ varne?