Blackjack

November 7, 2023

6 pogostih napak, ki se jim morate izogniti med igranjem Blackjacka v živo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Blackjack v živo ni zapletena igra. Pravila so preprosta in vsakdo lahko začne igrati igro po nekaj minutah učenja. Vendar to ne pomeni, da igralci med igranjem Blackjacka v živo ne morejo delati napak. Za začetnike pri blackjacku v živo je zelo pogosto, da delajo napake. 

6 pogostih napak, ki se jim morate izogniti med igranjem Blackjacka v živo

Če ne boste previdni, lahko izgubite veliko denarja. Da bi se temu izognili, so tukaj naši izbori najpogostejših napak, ki jih ne smete delati med igranjem blackjacka v živo. 

Napaka št. 1: Izbira miz za blackjack v živo 6:5

pri najboljše igralnice v živo, obstaja ogromno možnosti za blackjack v živo. Medtem ko ima večina tabel enaka pravila, imajo nekatere manjše razlike. Ena najpogostejših razlik, ki jih lahko vidite blackjack v živo je, da bodo nekatere mize ponujale izplačila 6:5 namesto 3:2.

Ljudje pogosto naredijo napako, ko jih preizkusijo, vendar se jim morate vedno izogibati. Pri mizah 3:2 dobite donos 750 $ za vsakih 500 $, ki jih stavite. Po drugi strani pa pri 6:5 dobite donos 600 $ za vsakih 500 $. 

Nima smisla iti za mizo, ki vam za zmago plača manj, medtem ko vam druge mize plačajo več za zmago. Mize za blackjack v živo, ki plačajo 3:2, so oddaljene le en klik, zato jih vedno izberite.

Napaka št. 2: Ne drži se osnovne strategije blackjacka

Kritična napaka mnogih igralcev pri blackjacku z delilcem v živo je odstopanje od osnovne strategije blackjacka. Ta dobro uveljavljena strategija je zasnovana tako, da zmanjša prednost hiše in poveča vaše možnosti za zmago. Če se oddaljite od tega, zlasti v okolju visokega pritiska v spletnih igralnicah v živo, lahko to privede do impulzivnih odločitev in večjih izgub.

 Da bi se izognili tej pasti, se morajo igralci seznaniti z osnovnimi strateškimi grafikoni, ki podrobno opisujejo najboljše akcije za posamezno igro. Dosledna uporaba teh smernic med igrami blackjacka v živo zagotavlja bolj disciplinirano in preračunljivo igranje, kar znatno poveča verjetnost uspeha za virtualno mizo blackjacka.

Napaka št. 3: Sklepanje zavarovanja

Ko vidite, da ima delivec asa v blackjacku, delivec bo igralcem ponudil zavarovanje, kar je v bistvu stava na delivca, da bo dobil blackjack. Sklenitev zavarovanja je velika napaka, ker zmanjša splošno verjetnost pozitivnega izida. 

Razmislite o tem na ta način. Če stavite glavo na en sam met kovanca, je vaša verjetnost zmage precej velika. Če pa stavite glavo na drugi met kovanca, medtem ko stavite na prvi met kovanca, je verjetnost, da se bo to zgodilo, majhna. 

Napaka št. 4: Delitev 10s

Če dobite dve desetki, ni smiselno deliti. 20 je spodobna kombinacija za igro Blackjack, z zelo visokimi možnostmi za zmago. Ne naredite napake in razdelite 10s. Namesto tega lahko stojite z roko in vidite, kaj se bo zgodilo. 

Razdeli 8s

Pogosta napaka, ki jo delajo ljudje, je, da ne razdelijo 8s. Ko dobite dve osmici, tvegate, da boste presegli 21, če zadenete. Po drugi strani pa, če ustavite svojo kombinacijo, tvegate, da boste izpadli, ker 16 ni dobra kombinacija. Vedno je bolje razdeliti, ko imate dve osmici.

Napaka št. 5: Slabo razumevanje znakovnega jezika

Igralci naj z rokami pokažejo svoje poteze. Je učinkovit način za preprečevanje nesporazumov. Ne glede na vrsto mize, za katero igrajo, položite dodatne žetone na levo stran prvotne stave kot razdeljeno ali dvojno. Da bi se izognili napakam pri blackjacku, morajo razumeti znakovni jezik.

Napaka št. 6: Ne veste, kdaj bi morali podvojiti

Podvojitev navzdol je morda nekaj pametnega, če imate razumne možnosti, da vas bo naslednja karta še bolj približala 21, ne da bi dejansko povzročila propad. Vendar pa obstaja izjema in takrat ima delivec asa. Ob predpostavki, da igrate različico, ki ima pravilo S17, kjer delivec stoji na mehki 17 roki, potem podvojitev na 11s ni nekaj, kar bi morali storiti, ampak morate preprosto udariti. V spletnih igralnicah, kjer delivci še vedno lahko zadenejo na 17, se igralcem svetuje, da uporabijo to možnost, ko je njihova kombinacija 11.

V bistvu je Double Down odlična izbira, če delivec nima prikazanega asa. Večina igralcev bo to storila, če je njihova kombinacija 10 ali 9, delivčeva karta pa 5 ali 6.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje bančnega upravljanja: vaša vstopnica za premagovanje prednosti hiše
2024-03-21

Obvladovanje bančnega upravljanja: vaša vstopnica za premagovanje prednosti hiše

Novice