Aristocrat Gaming pravi, da je heker dostopal do podatkov na strežniku podjetja

Novice

2023-07-31

Benard Maumo

Aristocrat Gaming, ponudnik iGaming s sedežem v Avstralija, je objavil uradno izjavo o hekerskem incidentu, ki se je zgodil junija 2023. Po poročilu družba pravi, da je heker izkoristil novo objavljeno (ničelni dan) ranljivost v programu tretje osebe za skupno rabo datotek podjetja (MOVEit ).

Aristocrat Gaming pravi, da je heker dostopal do podatkov na strežniku podjetja

Na žalost je vodilni razvijalec igralniške igre je potrdilo, da so kriminalci dostopali do podatkov na njegovem strežniku. Med ukradenimi podatki so tudi zasebni podatki zaposlenih v podjetju.

Kot podjetje, ki zagovarja najvišje moralne in etične vrednote, Aristocrat Gaming jemlje varnost zasebnih podatkov resno. Posledično je podjetje sprejelo več korakov za rešitev situacije, odkar jo je odkrilo.

Spodaj je nekaj korakov, ki jih je sprejel Aristocrat:

  • Takoj po incidentu je Aristocrat odpravil ranljivost programske opreme MOVEit.
  • Podjetje je o incidentu obvestilo pristojne organe pregona, igre na srečo in regulativne organe.
  • V sodelovanju z neodvisnimi strokovnjaki je Aristocrat ugotovil ukradene podatke, preden je uvedel ublažitve.
  • Podjetje je svoje zaposlene po vsem svetu obvestilo o incidentu ter ponudilo brezplačno spremljanje kreditne sposobnosti in storitve zaščite pred krajo identitete.

Podjetje Aristocrat je izvedlo oceno, da bi ugotovilo potencialni učinek, ki bi ga incident lahko imel na njegovo delovanje. Rezultati ocene kažejo, da bi moralo biti tveganje škodljivega vpliva na poslovanje nizko, če so vzpostavljene ustrezne strategije za obvladovanje tveganja. Družba je izrazila svojo zavezanost k odgovornemu in učinkovitemu obvladovanju incidenta, da bi zaščitila interese svojih zaposlenih, podjetja in drugih vpletenih strani.

Ta incident bi moral biti alarm za operaterje, ponudnike programske opreme in igralce na najboljša spletna mesta za igralnice v živo za zaščito njihove spletne prisotnosti. Na srečo jih je veliko nasveti za varnost podatkov ki jih lahko igralci uporabijo za zaščito svojih računov v igralnicah v živo pred morebitnimi grožnjami.

Zadnje novice

REEVO nadaljuje impresiven uspeh v letu 2023 po podpisu pogodbe s TVBET
2023-09-18

REEVO nadaljuje impresiven uspeh v letu 2023 po podpisu pogodbe s TVBET

Novice