Novice

September 26, 2021

Bo umetna inteligenca kdaj nadomestila preprodajalce človeških igralnic?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Vaši strahovi so se končno potrdili; AI (umetna inteligenca) je tu, da ostane. Danes roboti z nadzvočno hitrostjo nadomeščajo človeško inteligenco po vsem svetu. Pravzaprav je samo vprašanje časa, kdaj bodo vozila z umetno inteligenco zapeljala na ceste.

Bo umetna inteligenca kdaj nadomestila preprodajalce človeških igralnic?

Medtem ko bodo igralci spletnih igralnic kmalu izbrali veliko od te tehnologije, imajo trgovci v zakonitih igralnicah v živo neprespane noči. Torej bo AI izpodrinila igralnica v živo trgovci s svojih delovnih mest? Ta objava si oglejte!

Kaj je AI (umetna inteligenca)?

AI je inteligenca robota ali stroja. Podobno je človeški inteligenci, le da boste tokrat imeli opravka s strojem. Dober primer so ladje Royal Caribbean, na katerih je robotski natakar, imenovan Tipsy Robot. Ta stroj lahko meša in proizvaja do 120 koktajlov na uro. Tipsy Robot od zdaj že dela svoje v igralnicah v Las Vegasu.

Tradicionalni trgovec v igralnicah v živo

Trgovci igralnic so osrednjega pomena za zabavo, ki jo dobite v kateri koli igralnici v živo. Ti usposobljeni strokovnjaki poskrbijo, da se vsi igralci držijo pravil igranja in da igre potekajo nemoteno. To storijo tako, da pazijo na kakršno koli nagajivo dejanje na mizi in sprejmejo potrebne ukrepe za goljufanje igralcev.

Poleg tega imajo trgovci prijetno osebnost, zaradi katere je celotno igranje zabavno in živahno. Poskrbeli bodo, da se bodo vsi igralci počutili udobno v igralnici in ponudili kakršno koli pomoč novincem. Na splošno bodo roboti, ki bodo nadomestili človeške trgovce, težka naloga, a nič ni odlito v kamen.

Trgovec z roboti Cue

Igralnice porabijo bogastvo za človeške plače. Zato večina operaterjev uporablja polnočno olje, da zagotovi nemoteno in učinkovito delovanje, vendar z nižjimi stroški. Ocenjuje se, da se je »povprečna« plača trgovca v zadnjem desetletju zvišala za 150 %.

Evolution je na primer že vključil robotsko roko, ki meče kocke v svoji igri craps v živo. Če pa se ta trend razširi na druge igralniške igre v živo, kot so blackjack, ruleta, poker in še več, potem je varno priznati, da je prihodnost trgovcev v živo ogrožena.

Kako bo AI vplivala na igre na srečo v igralnicah

Do tukaj je očitno, da so kopenski in spletni trgovci igralnic na deski za rezanje. Prvi razlog je, da bo vzdrževanje robotov cenejše od človeškega dela. V povprečju prodajalec igralnic v Las Vegasu zasluži približno 15 $ na uro. Recimo, da trgovec dela 6 ur na dan; to je kul 2700 $ na mesec.

Prav tako bo manj človeških napak pri igralnicah, ki jih poganja umetna inteligenca. Trenutno osnovne človeške napake stanejo igralnice po vsem svetu milijone ali celo milijarde. To velja za blagajničarja, osebo na tleh, šefa jame in vse druge vpletene osebe. A pri robotih se bodo igralnice ukvarjale le s programskimi napakami, ki bodo v vsakem primeru redke.

Na igralčevi strani bo napitnina delivcu stvar preteklosti. To vam ne bo le prihranilo nekaj dolarjev, ampak tudi zagotovilo brezplačno in pošteno igralno platformo. Kar se tiče prodajalca, je to grozna novica.

Bodo roboti nadomestili človeške igralnice?

Čeprav je ta članek večinoma o špekulacijah in napovedih, je realnost, da bo prevladovala umetna inteligenca. Samo vprašanje kdaj in ne, če se bo to zgodilo. To je lahko stoletje ali celo pol stoletja.

Toda tolažilna novica je, da je človeška inteligenca na drugi ravni. Znano je, da so igralci v igralnicah zelo družabni posamezniki. Zato je nespametno misliti, da bo igranje v igralnicah enako brez človeške interakcije.

Skratka, umetna inteligenca bo le dopolnjevala človeško inteligenco in je ne bo nadomestila. Torej, pojdite naprej in se prijavite za to delovno mesto trgovca v igralnicah v živo. Prihodnost je še svetlejša!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje bančnega upravljanja: vaša vstopnica za premagovanje prednosti hiše
2024-03-21

Obvladovanje bančnega upravljanja: vaša vstopnica za premagovanje prednosti hiše

Novice