Kaj je hazarderjeva zmota?

Novice

2020-01-19

Igralci na srečo imajo številna posebna prepričanja, ki nikoli ne zdržijo preverjanja. Prepričanja so znana kot hazarderjeve zmote in lahko vodijo do velikih izgub.

Kaj je hazarderjeva zmota?

Vse, kar morate vedeti o zmoti hazarderjev

Gamblers Fallacy je iracionalno prepričanje, da če se v določenem obdobju kaj zgodi pogosto, obstaja verjetnost, da bo kmalu manj pogosto in obratno. Menijo, da ga ima večina spletnih hazarderjev, ne glede na to, ali so začetniki ali izkušeni. Je to dobro prepričanje?

Nekateri igralci se pri svojih stavnih odločitvah zanašajo na to idejo, kar vodi do številnih napak. Za obvladovanje iger na srečo boste potrebovali dober delež bogastva, vendar boste potrebovali veliko dni, da boste ostali korak naprej. To je popolno nasprotje zmote o igrah na srečo. Ni se vam treba zanašati na nobeno idejo.

Primeri hazarderjevih zmot

Najpreprostejši primer zmote hazarderjev je metanje kovancev, ki jih hočejo, če so pošteni. Na primer, če kovance zavrtite 10-krat zapored, bi pričakovali, da boste 5-krat pristali na repu in 5-krat z glavo. Če pa eksperimentirate, boste verjetno dobili 4 repe in 6 glav ali drug drugačen rezultat.

To je zato, ker bo pri metanju vsak dogodek neodvisen. Popolnoma se ne zaveda in ne bo skrbel za vse, kar se je zgodilo na prejšnjem preobratu. Splošno znana hazarderjeva zmota se je zgodila v igralnici Monte Carlo leta 1913, ko je vrteče se kolo rulete 26-krat zapored pristalo na črno. Stavniki so izgubili milijone.

Resnica o stavnih sistemih

Ne glede na to, ali ste ljubitelj rulete, craps, baccarat ali kateri koli drugi navdušenec iger na srečo, boste naleteli na številne vrste sistemov stav. Najbolj priljubljena tehnika je metoda Martingale, ki od stavnikov zahteva, da podvojijo svojo prejšnjo stavo, ne glede na to, ali zmagajo ali izgubijo. Če izgubite, lahko izgubite še več denarja.

Čeprav sistemi stav niso tako slabi, vas bodo stavni avtomati prisilili k discipliniranemu pristopu pri dajanju stav. Večina stavnikov uporablja statistiko napačno. Vedite, da je vsak dogodek neodvisen – verjetnost za en izid se nikoli ne spremeni z vsako izkušnjo. Utemeljiti svoje stave na prejšnjih rezultatih je zmota.

Izogibanje zmoti

Čeprav večina ljudi priznava, da kovanci nimajo spomina, igralci iger verjamejo v hazarderjevo zmoto. Še huje, napačno prepričanje je bolj razširjeno pri igrah na srečo. Ko nekdo poskuša zmagati, bo verjetno padel v past. Če ste žrtev hazarderjeve zmote, vedite, da niste sami.

Večina hazarderjev, vključno z najbolj veščimi, verjame, da pretekli dogodki vplivajo na prihodnje. Če boste priznali, da sklepanje ni uspelo, boste nekaj korakov pred drugimi. Ne glejte vzorcev in poskušajte ugotoviti naslednji verjetni dogodek. Gamblerjeva zmota je že dokazano povzročila velike izgube.

Zadnje novice

Dejan Lončar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live
2023-09-08

Dejan Lončar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live

Novice