Kaj je problematično igranje na srečo?

Novice

2020-01-17

Znaki in simptomi problematičnega igranja na srečo in načini, kako ga preprečiti

Problemsko igranje na srečo, ki je pravzaprav znano tudi kot ludomanija, je nagon ali odvisnost od iger na srečo, tudi če ima negativne posledice ali ko ima hazarder željo prenehati. To lahko povzroči škodo igralcu ali drugim ljudem, ki so v bližini igralca, na primer družinskim članom.

Kaj je problematično igranje na srečo?

Odvisnost od iger na srečo se običajno pojavi, ko hazarder prvič veliko dobi ali ustvari občutek, da želi v prihodnosti še večji zmagati. Lahko je tudi posledica izgube denarja. Igralec meni, da lahko povrne izgubljeni denar, tako da poveča svoj vložek ali nenehno stavi.

Znaki in simptomi težavnega igranja na srečo

Ima težave z nadzorom iger na srečo: dober igralec na srečo je tisti, ki lahko odide po igranju na srečo za določeno obdobje ali potem, ko je dobil ali izgubil določen znesek.

Občutek potrebe po skrivnostnosti: hazarderji, ki ne želijo, da drugi ljudje vedo za to, so tudi problematični hazarderji.

Preveč iger na srečo do te mere, da zaskrbite prijatelje in družino: Vsak hazarder, katerega prijatelji in drugi bližnji ljudje so zaskrbljeni zaradi njihovega kompulzivnega igranja na srečo, lahko trpi zaradi te težave.

Izposojanje za igre na srečo: igralci si ne bi smeli izposojati ali prodajati osebne lastnine, da bi igrali na srečo. Dobri igralci stavijo le, če imajo denar.

Dejavniki, ki vodijo do težav z igrami na srečo

Kompulzivno igranje na srečo se lahko pojavi kot posledica genetskih, bioloških ali okoljskih dejavnikov, ki vključujejo:

Pritisk vrstnikov s strani prijateljevMotnje duševnega zdravjaZloraba drogZdravila z redkimi stranskimi učinkiDrugi vzroki za odvisnost od iger na srečoStres, povezan z delomTežave v zveziTravmatična stanjaTežave z denarjem

Če se z njo ne ukvarjamo, lahko odvisnost od iger na srečo povzroči napete ali prekinjene odnose. Bili so primeri, ko nekateri ljudje storijo samomor, potem ko so izgubili toliko in kasneje spoznajo, da ne morejo povrniti vsega, kar so izgubili. Odvisnost od iger na srečo lahko povzroči tudi težave z denarjem in bankrotom ter zdravstvene in pravne težave.

Kako preprečiti težave z igrami na srečo

Za boj proti težavnim igram na srečo je potrebna ogromna moč, zlasti za igralce, ki so izgubili veliko denarja in so imeli napete odnose.

Problematični hazarderji bi morali najti zdrave načine za boj proti stresu in čustvom; prevzemanje novih hobijev, vadba in vadba tehnik sproščanja pomagajo obvladovati razpoloženje in lajšati dolgčas.

Iskanje strokovne pomoči; tako kot alkoholiki lahko igralci na srečo poiščejo pomoč pri svetovalcih, da zmanjšajo ali prenehajo z igranjem na srečo.

krepitev njihove podporne mreže; stik s prijatelji in družino lahko pomaga pri boju proti odvisnosti od iger na srečo. Igralci na srečo lahko najdejo nove prijatelje tudi zunaj igralnic, se vpišejo v izobraževalne tečaje, prostovoljno delajo za dobre namene ali se pridružijo športnim ekipam in klubom.

Zadnje novice

Pragmatic Play navdušuje igralce igralnic v živo s Snakes & Ladders Live
2023-05-25

Pragmatic Play navdušuje igralce igralnic v živo s Snakes & Ladders Live

Novice

Promocija igralnice

22BET:Do 300 €
Igraj zdaj
WinsPark
WinsPark:Do 200 € + 5 € bonusa brez depozita