Novice

October 6, 2020

Kako spletne igralnice uporabljajo najnovejšo tehnologijo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Industrija iger na srečo je bila zagotovo eden od gonilnikov inovacij za igre na srečo in to je razlog, zakaj so se spletne igralniške igre skozi čas izboljševale. Zagotovo vsi razumejo, kako se to zgodi, še posebej, ker ta industrija preživi s tehnologijo in se na njej vzdržuje, zato je pomembno, da nenehno inovirate.
Tehnologija je zagotovo eno največjih gonil, zakaj obstajajo spletne igralnice. Prav zaradi interneta so se začeli pojavljati na prvem mestu. Poleg tega je uvedba hitrega interneta začela odmik od samo spletnih mest za prenos, kar je bila velika sprememba. Vsekakor je varno trditi, da sta tehnologija in spletne igralnice medsebojno povezana.
Glede na vse, kar je bilo povedanega, ni čudno, da spletne igralnice še naprej uporabljajo novo tehnologijo, da bi izboljšale celoten izdelek, ki ga ponujajo. Torej, vprašanje je, katere so najnovejše izboljšave, ki so dejansko ugledale luč sveta pred kratkim in kaj se pričakuje v bližnji prihodnosti? To je pomembno.

Kako spletne igralnice uporabljajo najnovejšo tehnologijo

HTML5 – Največji osvajalec spletnih igralnic

HTML5 je ena največjih izboljšav, ki so bile narejene za spletne igralnice v zadnjih letih. Večina igralniških iger je bila zasnovana in ustvarjena z uporabo Flasha. Vendar pa obstaja veliko omejitev, kot je počasno. Ko je izšel HTML5, je proizvajalcem spletnih igralniških iger na voljo popolnoma drug svet, kar je bila velika prednost.
Ta koda je omogočila hitrejši razvojni proces in tudi boljšo združljivost. Poleg tega ga lahko prebere vsak brskalnik, kar se ni zgodilo pri Flashu. Igralcem tudi ni treba skrbeti, da bodo igre pretvorjene v mobilno različico ali da je mobilna različica na teh napravah prepočasna, ker se to sploh ne bo zgodilo. HTML5 omogoča, da se obe različici igre izdata hkrati, tako da ni nobenih skrbi.

Prenos v živo

Morda ne boste prepoznali pretakanja v živo kar na vrhu glave, vendar igralnice v živo to počnejo, saj uporabljajo to tehnologijo na učinkoviti ravni. V bistvu se igralci lahko potopijo v igro. Deluje zelo preprosto: igralnica katere koli igre, ki jo izberete, nosi videoposnetek trgovca v živo blackjack. Nato boste igrali normalno in dali navodila delivcu.
Izbirate lahko med nekaterimi namiznimi igrami in to je odlična izkušnja, zelo podobna obisku prave igralnice. Glavna razlika je v tem, da vam sploh ni treba priti iz hiše, kar je zagotovo velika prednost za mnoge igralce. Seveda predvajanje v živo ni bilo možnost za igralce, dokler vsi niso imeli hitrega interneta. Zdaj pa je to nekaj, kar lahko na srečo naredi vsak.

Obogatena resničnost in virtualna resničnost

V zadnjem času so se pojavile izboljšave, kot sta AR in VR. Oba sta implementirana v igranje iger. Nekaj jih je že VR igre razvito za nekatere spletne igralnice. Cilj je v bližnji prihodnosti ustvariti popolnoma virtualno igralnico, ki bo mešanica AR in VR, pa tudi igralnica v živo, da bi igralcem omogočila dostop do popolne igralniške izkušnje prek računalnika. Vendar se razvijalci še niso spoprijeli s to tehnologijo, vendar je le vprašanje časa, kdaj bo veliko uporabnikov VR, ki bodo naredili VR pomembno in ta razvoj pomemben.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire
2024-04-17

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire

Novice