Osnovna pravila in strategija Blackjacka

Novice

2020-04-22

Eddy Cheung

Blackjack je verjetno najbolj priljubljena igra s kartami, poleg pokra. Pravila se razlikujejo od ene igralnice do druge. Zaradi tega je novim igralcem težko v celoti razumeti strategijo igre. Vendar je pomembno narediti prave poteze. Splošne smernice so preproste, zato je priljubljenost te namizne igre.

Osnovna pravila in strategija Blackjacka

Udeleženci igrajo proti delivcu in ne soigralcem. Ideja je premagati roko trgovca. Glavni cilj je pridobiti vrednost roke, ki je manjša, vendar blizu 21. Vsaka kombinacija, ki presega 21, postane propad in igralec izgubi proti delivcu.

Kombinacije kart in njihova vrednost

Obleke ne pomenijo nič. Številčna kartica ima vrednost, ki je enaka njeni številki. Obstajajo 3 slikovne karte – kralji, kraljice in vložki in vse imajo vrednost 10. Asi so vredni 1 ali 11, odvisno od tega, katera številka je bolj donosna za osebo, ki drži roko.

Na primer, roka, ki drži mehki as (11) in osmico, ima vrednost 19. Na drugi strani pa trdi as (1), devetka in štirica enaka 14. Če je trdi as, v tem primeru , je bila ocenjena na 11, potem bi bila kombinacija razpadla in delilec bi zmagal.

Miza za Blackjack

Ljudje se pogosto sprašujejo, kako pravilna je miza za Blackjack. Zasnovan je na dva preizkušena in preizkušena načina. Ena metoda uporablja teorijo verjetnosti, druga pa uporablja računalniške simulacije, ki ustvarjajo na tisoče poslov. Ti posli se nato igrajo v različnih strategijah za ustvarjanje kombinacij z najboljšimi izidi.

Miza blackjacka je polkrog. Igralci sedijo okoli njega, medtem ko delilec ostane v središču. Meje stav določi igralnica, igralci pa stavijo na majhna označena območja neposredno pred delivcem. Igralci začnejo z dvema kartama, medtem ko delilec svoje skrije do konca.

Vrstni red operacij: predaja, razdelitev in dvojna

Ko igrate v igralnici, ki ponuja pozno predajo (LS), je edina možnost, da odpovete prvi dve karti. Igralec nima možnosti za predajo, če je že vzel zadeto karto. Torej bi morala biti predaja prva stvar, ki jo je treba upoštevati pri igranju karte.

Drug pomemben premislek je, ali je treba razdeliti ali ne. Ta možnost je veljavna samo, če prvi dve igralčevi karti tvorita par ali če sta dvovrednosti, npr. kralj in vpadnica. V nasprotnem primeru ni mogoče razdeliti. Osnovna strategija lahko zahteva tudi podvojitev, ko je verjetno, da bo igralec zmagal.

Zadnje novice

Dejan Lončar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live
2023-09-08

Dejan Lončar imenovan za vodenje globalnih operacij Stakelogic Live

Novice