Poker: klasična igra za vse okuse

Novice

2020-04-22

Od vseh iger s kartami je poker najbolj priljubljena in najbolj razširjena. Od ustanovitve so ga sprejele vse igralnice in navdušenci nad igrami na srečo. Igra očara s svojo preprostostjo in dejstvom, da vedno vključuje stavo, tudi če se igra med prijatelji.

Poker: klasična igra za vse okuse

Dokler ni dosegel sedanje oblike, je šel skozi številne transformacije in rodil številne različice pokra. Vendar pa je v klasičnih igrah pokra nekaj običajnega. Ne glede na stavo v igri ali kraj, kjer se igra odvija, igra poker povsod ohranja enak rang.

Splošni opis ranga

Ker se igra s celotnim paketom 52 kart, tabela dobitnih kombinacij v uradni igri pokra vsebuje deset možnih zmagovalnih rok. Te kombinacije imajo uradno ime, ki ga odobrijo igralnice, vendar glede na državo, celino ali slog obstajajo različni izrazi in slengovske besede za vsako igro.

Vsak začetnik in ljubitelj iger s kartami lahko hitro razume in se nauči pravil pokra. Kot pri vseh igrah s kartami, obstaja razvrstitev in hierarhija zmagovalnih iger. Te se začnejo od najnižje vrednosti, ki jo je mogoče doseči, do najbolj zahtevne in redke kombinacije, ki jo je mogoče uresničiti.

Vrednost kart in barv

Pri igri pokra, ne glede na različico, vsaka karta predstavlja vrednost, ki je na njej vpisana. Izjema je as, ki predstavlja najbolj dragoceno karto v igri. Tako se ocena kart začne od najšibkejše karte, 2, in konča z asom, ki ima najvišjo vrednost.

Kot pri mnogih igrah s kartami je tudi pri vsaki kartici višja vrednost barve. Kar zadeva barve, je v določenih različicah pokra hierarhija. Torej, če dva igralca uresničita srečno roko iste barve, je vrstni red barv od najšibkejše do najmočnejše: palica, karo, srce, pika.

Možnosti zmagovalnih rok

Vrstni red zmagovalne poker mize se začne z najšibkejšo kombinacijo, ki lahko obstaja. To se uradno imenuje visoka karta in je običajna kombinacija petih kart različnih vrednosti in različnih barv. Če imata dva igralca podobno kombinacijo, očitno zmaga tisti z večjo karto.

Tako se razvrstitev nadaljuje z igro, ki jo sestavljajo en par, dva para, trije, Straight, Flush, Full House, Four of a Kind, Straight Flush in Royal Flush. Večja kot je zmagovalna kombinacija, težje je doseči takšno kombinacijo zaradi zmanjšane verjetnosti.

Zadnje novice

Pragmatic Play navdušuje igralce igralnic v živo s Snakes & Ladders Live
2023-05-25

Pragmatic Play navdušuje igralce igralnic v živo s Snakes & Ladders Live

Novice

Promocija igralnice

22BET:Do 300 €
Igraj zdaj
WinsPark
WinsPark:Do 200 € + 5 € bonusa brez depozita