Novice

October 27, 2023

Prihodnost dodatkov za mobilne telefone: oprema VR, kompleti s hologrami in baterije na dotik

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Svet dodatkov za mobilne telefone je prehodil dolgo pot od časov velikanskih opek. Od žičnih slušalk do zaščitnih etuijev smo bili priča porastu in padcu priljubljenosti različnih dodatkov. Toda kaj lahko pričakujemo v prihodnosti?

Prihodnost dodatkov za mobilne telefone: oprema VR, kompleti s hologrami in baterije na dotik

VR oprema

Virtualna resničnost (VR) je eden najbolj težko pričakovanih tehnoloških dosežkov. Čeprav je trenutna oprema VR večja in dražja, razvijalci aplikacij kažejo zanimanje, da bi jo naredili bolj dostopno. Mediji, vključno s televizijo, filmi in spletnimi igrami, že sprejemajo VR. Zaradi interaktivne narave iger so idealne za prenovo VR. Z razpoložljivostjo delivcev v živo in funkcij klepeta so mize spletne rulete že korak stran od VR. Povsem naravno je, da bi lahko VR v prihodnosti postal obvezen pripomoček.

Hologramski kompleti

Holografski zasloni morda zvenijo kot nekaj iz znanstvene fantastike, vendar so bližje, kot si mislite. Tehnologija želi ustvariti 3D oblike svetlobe, ki celo prikazujejo popolnoma premikajoče se človeške figure. Medtem ko so trenutni primeri dodelani in zahtevajo veliko priprav, je napredek dosežen. Leta 2017 sta Verizon in Korea Telecom uspešno izvedla holografski klic. Ker tehnološka industrija še naprej izboljšuje in miniaturizira tehnologijo, lahko hologramski klici v prihodnosti postanejo resničnost.

Dotaknite se Baterije

Čeprav še vedno v daljni prihodnosti, so baterije na dotik področje raziskav za več velikih podjetij. Koncept vključuje polnjenje telefona s pomočjo človeške bioelektrike tako, da napravo preprosto držite med palcem in prstom. Medtem ko se o bioelektriki razpravlja že stoletja, je nedavni napredek v znanosti postal zanimiva tema. Vendar pa bodo verjetno trajala desetletja, da bo ta tehnologija postala komercialno uspešna.

Skratka, prihodnost dodatkov za mobilne telefone ponuja vznemirljive možnosti. Oprema VR, hologramski kompleti in baterije na dotik so le bežen vpogled v to, kar lahko postane dodatna oprema, ki jo morate imeti. Ker se tehnologija še naprej razvija, lahko samo čakamo in vidimo, kakšna presenečenja prinaša prihodnost.

Zadnje novice

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo

Novice