Novice

June 19, 2021

Vpliv koronavirusa na industrijo spletnih iger na srečo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Ko je bil decembra 2019 objavljen prvi primer Covid-19, nihče ni pričakoval, da se bo svet ustavil. Po nekaj mesecih industrije povsod beležijo izgube, nekatere trgovine pa se popolnoma zaprejo.

Vpliv koronavirusa na industrijo spletnih iger na srečo

To še posebej velja za industrijo športnih stav, ki je trpela zaradi prekinitve profesionalnih športnih dogodkov. Medtem ko se države še naprej spopadajo z valovitimi učinki Covid-19, je čas, da pregledamo in vidimo, kako spletna igralnica in industrija iger na srečo je bila na splošno prizadeta.

Koronavirus in športne stave

Kot smo že omenili, je industrija športnih stav ena izmed najbolj prizadetih zaradi Covid-19. Posledično so morale oblasti po vsem svetu uvesti popolno prepoved vseh telesnih športnih dejavnosti, da bi ohranile socialno distanco in druge previdnostne ukrepe.

Na primer, velike nogometne lige, kot so EPL, Serie A in La Liga, so bile zaradi pandemije za nekaj mesecev prekinjene. V ZDA je bila NBA prekinjena za največ mesec dni in od takrat poslovanje ni več običajno.

Na splošno je zaprtje več športnih dogodkov povzročilo velik udarec industriji športnih stav. Na srečo se igralci in navijači počasi vračajo na igrišče, sektor pa naj bi se kmalu okrepil.

Prizorišča fizičnih iger na srečo močno prizadeta

Kopenske igralnice ostajajo vroče točke Covid-19, od druženja stava in javnih umivalnic do dotikanja igralnih avtomatov in ravnanja z gotovino. Torej, podobno kot pri drugih fizičnih nebistvenih storitvah, so bile kopenske igralnice zaprte v času zapora.

Dober primer je William Hill, ki je zaradi omejitev Covid-19 zaprl svojih 119 stavnic v Združenem kraljestvu. Še huje, obstajajo poročila, da ta blagovna znamka spletnih igralnic načrtuje prodajo svojih stavnic v Evropi zaradi strahu, da se igralci ne bodo vrnili v enakem številu.

Skratka, trenutna omejitev števila igralcev, ki se lahko sprejmejo v kopensko igralnico, pušča negativen pečat. Prav tako so odprte navadne igralnice prisiljene veliko vlagati v previdnostne ukrepe Covid-19. A kljub temu se bo panoga zaradi svoje bogate tradicije ponovno postavila na noge.

Spletne igre na srečo prinašajo veliko

Ker ne morejo obiskati svojih najljubših kopenskih igralnic, igralci zdaj spreminjajo takt in uživajo v svojih najljubših igrah na spletu. Spletne igralnice pogosto ponujajo vse vrste iger, od igralnih avtomatov in prask kart do blackjacka in video pokra. Pravzaprav spletne igralnice ponujajo bolj obsežno paleto iger kot njihovi kopenski bratranci.

Kot da izboljšana knjižnica iger ni dovolj, so spletna mesta za igre na srečo vključila novo tehnologijo, igralnico v živo. Tukaj lahko igralci uživajo v vznemirljivi resnični izkušnji klasične igralnice kar iz svojih pametnih telefonov, tablic in računalnikov. Igre se v realnem času predvajajo iz kopenskih studiev in jih upravljajo profesionalni trgovci.

Druga prednost je, da igralci, ki uporabljajo spletne igralnice, zdaj zapravijo manj, kot porabijo za osebne stave. Običajno spletne igralnice omogočajo nižje omejitve stav kot kopenske igralnice. Prav tako vam ni treba porabiti za pijačo, avtobusne vozovnice, bencin, napitnine in druge stroške, povezane z kopenskimi igralnicami. Skratka, spletne igre na srečo so tu, da ostanejo.

Zaokrožitev

Za zdaj je varno reči, da imajo spletne igralnice dan na terenu. Toda vprašanje je, ali bo trajalo? Na splošno se industrije počasi krepijo tam, kjer so zapustile leta 2020. Celo kopenske igralnice se vračajo, ko oblasti omilijo svoje stroge omejitve Covid-19. In ja, te igralnice ne bodo brez boja odstopile svojega tržnega deleža spletnim igralnicam. Kakorkoli že, spletna mesta za igre na srečo so v tem za dolgo pot.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire
2024-04-17

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire

Novice