Debetne kartice Mastercard v primerjavi s kreditnimi karticami za vloge v igralnici v živo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerClara McKenzieFact Checker

Mastercard je eno izmed najbolj uporabljanih plačilnih sredstev na svetu, ki ga imajo najraje milijoni po vsem svetu. Ta priljubljenost se je seveda prenesla tudi na igralnice v živo, zato je danes na stotine spletnih mest z igralnicami v živo, ki sprejemajo debetne in kreditne kartice Mastercard.

Če želite igrati spletno igralnico v živo z Mastercard, morate najprej ugotoviti, katera možnost je boljša za vaše potrebe: debetne ali kreditne kartice. Oboje je morda običajno, vendar nobeno ne deluje najbolje za vsak depozit v igralnici v živo. Tukaj je kratek pregled nekaterih bistvenih prednosti in slabosti, ki jih morate upoštevati pri uporabi igralnice z Mastercard.

Debetne kartice Mastercard v primerjavi s kreditnimi karticami za vloge v igralnici v živo

Debetne kartice Mastercard

Debetne kartice Mastercard so poleg Vise najpogosteje izdane vsakodnevne bančne kartice in velika je verjetnost, da bo vaša banka izdala debetno kartico Mastercard. Ko plačujete za polog v igralnici v živo z debetno kartico Mastercard, se bremeni vaš tekoči račun, tako kot pri običajnem plačilu. Za uporabo tega način plačila v igralnicah v živo, morate imeti nekaj sredstev na tekočem računu - na primer sredstva iz vaše plače.

Prednosti uporabe debetne kartice Mastercard za depozite v igralnici v živo

Običajno je veliko lažje najti igralnico z debetno kartico Mastercard kot igralnico s kreditno kartico, tako da je že to lahko pomembna prednost. Tukaj je še nekaj ugodnosti, ki jih lahko uživate pri nakazilih v igralnici v živo z debetnimi karticami Mastercard.

 • Priročno in široko dostopno - Ni težko najti igralnice z Mastercard. Pravzaprav večina najbolj uvrščenih igralnic v živo dovoljuje debetne kartice Mastercard. Če že imate kartico Mastercard, je to preprost način nakazila brez težav.
 • Enostaven za uporabo - Ni vam treba odpreti nobenega novega računa - samo vnesite podatke o kartici in nakazilo je takoj obdelano.
 • Boljši nadzor nad porabo - Če igrate s sredstvi, ki so na voljo na vašem tekočem računu, seveda ne morete porabiti preveč denarja. Ko vidite, da se nakazilo odvzame z vašega računa, imate boljši občutek nadzora in razumete, koliko zapravljate v igralnici v živo.
 • Bolj prilagodljive meje - Številne igralnice v živo omogočajo precej visoke depozite za debetne kartice Mastercard, nekatere dosegajo celo 25 tisočakov.

Slabosti uporabe debetne kartice Mastercard za depozite v igralnici v živo

Za večino igralcev z uporabo kartice Mastercard debetna kartica za vloge v igralnici v živo je najbolj smiselna možnost zaradi zgoraj omenjenih prednosti. Vendar pa to ni idealen način plačila za vsakogar. Upoštevati je treba nekaj slabosti:

 • Depoziti lahko ne uspejo - Zanimivo je, da je veliko depozitov Mastercard lahko neuspešnih - banka lahko zavrne plačilo zaradi svojih notranjih pravilnikov in tako brez posebnega razloga preprosto ne boste mogli uporabljati svoje debetne kartice Mastercard.
 • Povezan z vašo banko - Morda preprosto ne želite prikazati svojih vlog v igralnici v živo na svojem bančnem računu, in če je temu tako, uporaba debetne kartice Mastercard ne bo najboljša izbira.
 • Omejena sredstva ali poraba vsakodnevnih sredstev - Ko uporabljate svojo debetno kartico Mastercard, vedno obstaja tveganje, da boste porabili preveč potrebnih dnevnih sredstev ali pa preprosto ne boste uživali v igralniški izkušnji v živo, ker vam primanjkuje sredstev. Vedno igrajte v okviru svojih zmožnosti in nikoli ne zapravljajte denarja, ki si ga ne bi mogli privoščiti izgubiti.

Kreditne kartice Mastercard

Vaša banka lahko izda kreditno linijo, v tem primeru boste prejeli kreditno kartico Mastercard, ki je povezana z vašim kreditnim računom. Če porabite ta sredstva, boste kasneje morali plačati obresti na porabljen denar, odvisno od vaše kreditne pogodbe.

Natančna situacija je odvisna od vaše banke, a na kratko, ko uporabljate kreditno kartico Mastercard za depozite v igralnicah v živo, je treba sredstva vrniti pozneje, običajno na podlagi mesečnega plačilnega načrta.

Prednosti uporabe kreditne kartice Mastercard za depozite v igralnici v živo

Najboljša igralniška stran Mastercard je običajno tista, ki tudi ponuja depoziti s kreditnimi karticami, zato je to dokaj pogosta metoda depozita. Poleg razpoložljivosti je tu še nekaj prednosti, ki jih lahko izkoristite pri uporabi kreditnih kartic Mastercard:

 • Boljša zaščita pred goljufijami - Ker je igranje s kreditnimi karticami v bistvu bolj tvegano, Mastercard pri plačilih s kreditnimi karticami uporablja strožjo mehaniko proti goljufijam. Obstaja več orodij in zaščitnih funkcij, s katerimi se lahko izognete goljufom.
 • Programi nagrajevanja - Številne banke imajo programe nagrajevanja ali sisteme zvestobe za uporabnike kreditnih kartic. Za vsako transakcijo lahko na primer zaslužite točke zvestobe in pozneje prejmete vračilo denarja od banke (ali druge ugodnosti).
 • Večja prilagodljivost - Ko uporabljate kreditno kartico, ne boste omejeni na sredstva na tekočem stanju, tako da lahko svobodneje zapravljate, ne da bi vas skrbelo veliko (čeprav bi morali še vedno vaditi odgovorno igranje iger na srečo in ne pretiravati z zapravljanjem).

Slabosti uporabe kreditne kartice Mastercard za depozite v igralnici v živo

Podobno kot pri debetnih karticah je tudi kreditno kartico Mastercard enostavno zgrabiti za nakazilo v igralnici v živo, a preden hitite, upoštevajte nekaj slabosti.

 • Spodnje meje - Zaradi tvegane narave plačil s kreditnimi karticami lahko igralnice v živo za kreditne kartice uporabljajo strožja načela odgovornega igranja iger na srečo, zato so lahko omejitve depozitov bistveno nižje v primerjavi z debetnimi karticami.
 • Višje pristojbine - Kreditne kartice Mastercard imajo lahko pogosto nekatere transakcijske provizije, odvisno od banke, zato morda ni najbolj varčna metoda depozita.
 • Manj nadzora nad porabo - Ker boste igrali na srečo s sredstvi s kreditnega računa, boste morda izgubili izpred oči, koliko zapravljate, samo da boste naslednji mesec imeli zajeten račun za kreditno kartico.

Razlike med debetnimi in kreditnimi karticami

The najboljša igralniška stran Mastercard običajno sprejema debetne in kreditne kartice Mastercard. Kot lahko vidite zgoraj, imata obe vrsti kartic svoje prednosti in slabosti, vendar je pomembno razumeti glavne razlike med debetnimi in kreditnimi karticami Mastercard.

Očitno prva glavna razlika izhaja iz vira financiranja: debetne kartice uporabljajo vaša lastna sredstva, medtem ko kreditna kartica uporablja sredstva z vašega kreditnega računa. To pomeni, da ko uporabljate polog s kreditno kartico, v bistvu ustvarite dolg zase, saj bo treba ta položena sredstva pozneje vrniti banki.

Sam vir financiranja pa ni kraj, kjer se razlike končajo. Ko gre za depozite v igralnicah v živo, morate upoštevati še dva dejavnika: transakcijske provizije in omejitve depozitov. Celo najboljša igralniška spletna mesta ki sprejemajo depozite s kreditnimi karticami, imajo lahko nizke limite depozitov zaradi bančnih omejitev. Igre na srečo s kreditno kartico so lahko tvegane, zato banke in igralnice v živo ponavadi uporabljajo manjše limite v primerjavi s plačili z debetno kartico.

Podobno vprašanje je povezano s provizijami za transakcije. Depoziti z debetno kartico Mastercard so običajno brezplačni, pri depozitih s kreditno kartico pa se lahko zaračunajo dodatni stroški. Vendar je to odvisno od igralnice v živo in vaše banke, zato morate najprej preveriti pri svoji banki.

Zaključek

Ker ima večina od nas kartico Mastercard v denarnici, je to ena od možnosti, ko začnete svojo igralniško pot v živo. Preprosto vnesite podatke o kartici in nakazilo je takoj opravljeno – ne bi moglo biti lažje.

Tako kot vsak način plačila imata tako debetna kot kreditna kartica Mastercard svoje slabosti in prednosti. Pred kakršnim koli plačilom natančno pretehtajte obe strani in ne pozabite igrati odgovorno – ne zapravljajte sredstev, ki si jih ne morete privoščiti izgubiti, ne glede na to, ali igrate s kreditno ali debetno kartico.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kako nakazati z Mastercard v igralnici v živo?

Za polog s kartico Mastercard v igralnicah v živo se morate samo pomakniti v razdelek 'blagajna' in vnesti podatke o kartici. Odvisno od politike vaše banke boste morda morali plačilo potrditi s SMS-om ali na drug način.

Ali je varno uporabljati debetno ali kreditno kartico Mastercard za vloge v igralnici v živo?

Da, debetne in kreditne kartice Mastercard so popolnoma varne za depozite v igralnicah v živo, če izberete licenciranega ponudnika igralnic v živo. Prepričajte se, da ima igralnica v živo veljavno licenco za igre na srečo, in če je temu tako, vaša varnost ne bo težava.

Ali naj za depozite v igralnici v živo uporabim debetno ali kreditno kartico Mastercard?

Ali je debetna ali kreditna kartica Mastercard najboljša možnost za depozit v igralnici v živo, je odvisno od vaših želja in potreb. Upoštevajte dejavnike, kot so omejitve plačil, provizije za transakcije ter zgoraj omenjene prednosti in slabosti, ki smo jih opisali v našem članku.

Ali so pri uporabi Mastercard za depozite v igralnici v živo kakšne provizije?

Običajno najboljše igralnice v živo Mastercard ne zahtevajo nobenih provizij za polog, vendar to morda ne velja za vašo banko. Ali obstajajo kakršna koli nadomestila, je odvisno od cenovne politike vaše banke, zato obvezno preberite pogoje svoje banke, da boste razumeli, ali bodo vključeni kakršni koli stroški.

Kje lahko najdem igralnice v živo Mastercard?

Igralnice v živo, ki sprejemajo debetne in kreditne kartice Mastercard, lahko najdete tako, da preverite naše primerjalne sezname tukaj na Live CasinoRank, kjer smo našteli vse najboljše igralnice v živo za uporabnike Mastercard.

Kako narediti vloge in dvige v igralnici z MasterCard?

Kako narediti vloge in dvige v igralnici z MasterCard?

Spletne igre na srečo so se v zadnjih nekaj letih razvile in na voljo so bile številne nove inovacije. Med temi novimi inovacijami so kriptovalute, ki prinašajo ogromno ugodnosti za plačila v igralnicah.

Najboljši bonusi igralnice v živo Mastercard 2024

Najboljši bonusi igralnice v živo Mastercard 2024

Igralniški bonusi Mastercard so tukaj, da izboljšajo vašo igralno izkušnjo in povečajo vaš zmagovalni potencial. S svojo široko priljubljenostjo in mamljivimi ponudbami so bonusi Mastercard postali vroča tema v svetu spletnih iger na srečo.

Prednosti in slabosti igralnice v živo MasterCard

Prednosti in slabosti igralnice v živo MasterCard

Industrija spletnih iger na srečo raste vsak dan, prihajajo pa nove funkcije in inovacije. Še vedno pa ostaja eden najboljših načinov za vplačila in dvige v igralnici Mastercard.