Poker s tremi kartami

October 18, 2021

Pojasnjeno: Kako igrati poker s tremi kartami na spletu

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Igranje pokra s tremi kartami na spletu je prav tako zabavno kot igranje katere koli druge igre pokra. Ta igra s kartami vsebuje vso napetost in zabavo običajne mize za poker. Toda v tem primeru igralci prejmejo tri karte na roko in ne običajnih pet. Torej, kako to vpliva na igranje? Ali poveča prednost hiše? Ta objava koplje globlje, da bi odkrila več in vas naučila, kako začeti s to igro v najboljših igralnicah v živo.

Pojasnjeno: Kako igrati poker s tremi kartami na spletu

Kaj je poker s tremi kartami?

Three-card je namizna igra v živo, ki jo je leta 1994 lansiral Derek Webb. Igra se s standardnim kompletom 52 kart, igralec in delilec pa dobita tri karte. Z drugimi besedami, igra se igra proti igralnici. Zanimivo pa je, da delilec potrebuje "queen-high" za nadaljevanje igranja. Zato igralcem ni treba biti strokovnjak, da bi izkusili zabavo te igre in osvojili nekaj v zameno.

Pravila spletnega pokra s tremi kartami v živo

Pri pokru s tremi kartami v živo začnite tako, da poiščete pravo igralnico v živo in rezervirate sedež. Nato položite minimalno ante stavo, preden počakate, da vam razdelijo tri karte, obrnjene navzdol. Kot rečeno, delilec dobi tudi tri karte.

Nato lahko igralci nadaljujejo z igranjem tako, da vložijo stavo, ki je enaka anteu, ali odložijo. Nato se razkrijejo roke in stave se razrešijo.

Za nadaljevanje igranja delilec potrebuje višino kraljice ali boljšo. Če dobijo to kombinacijo, se primerjajo igralčeve in delivčeve roke.

V primeru, da igralec izgubi roko, se izgubijo tudi igralne in ante stave. Če pa zmaga igralčeva roka, se stave za igro in ante izplačajo v razmerju 1:1. Če je neodločen rezultat, se pri obeh stavah ne izvede nobena akcija.

Dodatne stave v pokru s tremi kartami

Poker s tremi kartami poleg glavnih stav vključuje tudi izbirne stave. Prvič, igralci dobijo stavo "par plus", kjer naj bi igralčeva roka imela par ali več. Ta stava zmaga, če ima igralec najmanj par dvojk. Pomembno je omeniti, da ta kombinacija zmaga ne glede na izid delivčeve igre.

Če imate srečo, lahko vaša spletna igralnica v živo ponudi tudi "ante bonus". Običajno je to bonus, ki se plača na ante stavo, ko igralec dobi naravnost ali boljšo. Na primer, lahko dobite izplačilo 5:1, ko pristanete na ravnem flushu, in 4:1, če dobite trojko. Tako kot pri stavi par plus stran, tudi ta stava velja ne glede na izid delivčeve igre.

Če ste zeleni glede lestvice iger s tremi kartami v pokru, spodaj je nekaj izmed njih:

  • Ravno izpiranje – tri zaporedne in enobarvne karte (0,22 % verjetnost).

  • Tri svojevrstne – tri podobne karte podobnih ali različnih barv (0,24-odstotna verjetnost).

  • naravnost – tri zaporedne karte nepravilnih barv (3,26-odstotna verjetnost).

  • Splakovanje - tri karte podobne barve (4,96-odstotna verjetnost).

  • Par – dve karti enakega ranga (16,94 % verjetnost).

Kje igrati poker s tremi kartami na spletu

na srečo ta različica pokra je temelj večine spletnih igralnic v živo. Trenutno lahko igrate poker s tremi kartami, ki ga ponujajo Microgaming, Evolution, BetSoft, Play'n Go in RealTime Gaming. Vendar pa je različica Evolution najpogostejša, zahvaljujoč privlačnemu igranju in izbirnim stranskim stavam.

Medtem imajo igralci, ki uporabljajo optimalno strategijo, 2,01-odstotno prednost za glavne stave. Po drugi strani pa stavne pločevinke "par plus" ponujajo 2,32-odstotno prednost. Zdaj so te stopnje precej visoke v primerjavi z manj kot 1 %, ki ga dobite pri igranju variant, kot sta Jacks or Better in Texas Hold 'em. A vseeno je najbolje igrati poker s tremi kartami kot večino namiznih iger, ki temeljijo na sreči.

Zaključek

Na splošno je spletni poker s tremi kartami vreden punta, če uporabljate optimalno strategijo. Najboljša stvar je, da lahko igralci osvojijo pot v vrednosti 100.000 $, če združijo 9 do asa v kraljevski obleki. Toda tudi s tem še vedno zaostaja za blackjackom, Jacks or Better in Texas Hold 'em v dobičkonosnosti.

Zadnje novice

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo

Novice