Vodniki

March 28, 2023

Kako igrati in obvladati igralnico Blackjack v živo 21

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Igranje različnih iger v igralnici v živo je tisto, kar hazarderji počnejo, toda ali je to idealna stvar? No, za zabavo, ja, če pa želite igrati za zabavo in zmagati, potem ne. Zakaj? Ker ne morete delovati učinkovito, če igrate več iger hkrati. Kateri je torej najboljši način za učinkovito igranje? Pravzaprav je precej preprosto. Izberite igro v igralnici v živo in se jo naučite igrati ter obvladati. 

Kako igrati in obvladati igralnico Blackjack v živo 21

Če ste tukaj, pomeni, da ste se odločili igrati in obvladati Blackjack 21 in zagotovo ste prišli na pravo mesto. V tem priročniku vam bomo podrobno povedali, kako igrati in obvladati Blackjack 21. Nadaljujte z branjem do takrat, da boste izvedeli vsa pravila in različne strategije za obvladovanje igre. Torej, začnimo.

BlackJack 21

Blackjack 21 je eden najbolj znanih in splošno znane igre v igralnici v živo. Morda je to najbolj igrana namizna igra vseh časov. Izhaja iz družine igralniških bančnih iger Twenty-One, ki vključuje komplete kart s 52 kartami. Člani te družine so tudi evropski igri s kartami Vingt-et-Un in Pontoon ter ruska igra s kartami Očko. 

Zdaj, ko imate predstavo o tem, kaj je Blackjack 21, se poglobimo v podrobnosti o tem, kako ga igrati.

Osnove so potrebne

Osnove so potrebne za vse. Ne glede na to, ali se učite voziti avto ali uporabljate drugo tehnologijo, se boste morali naučiti osnov. Pri igri Blackjack je vse, kar morate storiti, premagati delivčevo kombinacijo in se čim bolj približati 21. Toda kako se približati 21? No, poglejmo zdaj to.

 • 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ali 10: Točke so določene z nominalno vrednostjo Jacka, Dame ali Kralja: 10 točk. 
 • As: lahko znaša od 1 do 11 točk. Upoštevajte te številke in njihove točke.

Za igro lahko uporabite do 8 standardnih kompletov z 52 kartami igrajte v igralnici v živo. Čeprav je to neobičajno, lahko nekatere igralnice preprosto uporabljajo en komplet, večina pa šest ali osem. Iskanje iger z manj kartami je v vašo korist, saj vsak komplet zmanjša vaše možnosti za zmago. Večina igralnic pri igranju uporablja 6 ali 8 kompletov. Ko so stave vplačane, se delivcu in vsakemu igralcu podeli dve karti. Vsakemu igralcu se razdelijo obrnjene karte. Ena karta je obrnjena navzgor in ena karta obrnjena navzdol delilcu.

Če nihče ne dobi ocene 21, bi imeli vsi šest možnosti, o katerih bomo razpravljali spodaj:

 • Hit: Z uporabo te možnosti lahko od delivca zahtevate dodatno kartico.
 • Stoj: Z uporabo te možnosti preprosto podate in nadaljujete z igro.
 • Podvoji navzdol: Z uporabo podvojitve podvojite svoje stave, delivec pa vam razdeli eno dodatno karto.
 • Predajte se: S predajo boste izgubili polovico svoje stave in ne boste več igrali.
 • Split: Dve enaki karti lahko razdelite v ločene roke, če imate dve istega ranga, na primer 44. Zgoraj navedene možnosti bodo nato na voljo za obe roki. Tudi če imata kraljica in kralj enako vrednost, nista istega ranga in ju ni mogoče ločiti; zato morajo biti istega ranga. Če imajo tudi na novo dane karte enak rang, vam lahko nekatere igralnice dovolijo razdelitev številnih kombinacij. Ne pozabite, da ko razdelite stavo, položite novo stavo na novo igro, tako da zdaj igrate z dvema igrama in ne z eno igro z dvojnimi vložki.
 • Zavarovanje: Polovico svoje stave lahko porabite za pridobitev zavarovanja proti delivcu, ki dobi naravni blackjack, če je delivčeva obrnjena karta as.

Upoštevati morate, da so možnosti delivca v primerjavi z igralci omejene. Zadeti mora, če jih ima 16 ali manj. Vstati mora, če je njegov rezultat 17 ali več. Ne more podvojiti, razdeliti ali obupati. Izgubi, če preseže številko 21 ali pade. Po drugi strani pa, ko delivec izgubi, zmagajo vsi preostali igralci.

Razen če ima delivec v rokah asa, bo vsak igralec, ki mu je razdeljeno naravno 21, takoj zmagal. Igralec zmaga z naravnim blackjackom, če druga karta, ki jo delivec razkrije, ni ocenjena na 10. To je izenačenje ali push, vložek pa se vrne igralcu, če ima delivec poleg svojega asa tudi karto, vredno 10 točk. .

To so osnove, ki jih morate imeti v mislih, če želite igrati Blackjack 21. Toda kaj sledi? Preberite nadaljevanje, če želite obvladati igro in igrati učinkovito.

Nastavite proračun

Nastavitev proračuna je najpomembnejša stvar, ki jo morate storiti, ko igrate na spletu. Številni spletni hazarderji nimajo proračuna, kar ima za posledico slabo upravljanje bankrolla. Zaradi slabega upravljanja bankrolla pogosto porabijo veliko več, kot lahko, in na koncu utrpijo izgube. Torej, da zagotovite, da se ne boste soočili s takšno situacijo, morate samo upravljati svoj bankroll. Kako lahko to obvladate? No, res je preprosto. Samo odločite se, koliko ste pripravljeni porabiti na dan. Nikoli ne smete preseči dnevnega limita, tudi če niste igrali dan ali dva, in ne zapravljajte več v naslednjih dneh. 

Prišli bodo časi, ko boste mislili, da samo nekaj prekoračitve ne bo škodilo, vendar bo še naprej raslo. Ko začnete, boste še naprej sledili temu popravku in na koncu boste izgubili več. Med igranjem vseh iger, zlasti Blackjacka 21 v igralnici v živo, morate torej narediti proračun.

Izrazi in slengovi

Vsaka igra na srečo ima svojo terminologijo in žargon. Besede, kot so flop, turn in river, se na primer uporabljajo v igri Texas hold 'em. Craps terminologija vključuje točka, kačje oči in strelec. Enako je tudi pri igri Blackjack 21. Ključnega pomena je razumeti jezik igre. V vsakem primeru, kako se lahko naučiš igrati blackjack, če ne razumeš, kaj govorijo drugi igralci? Izrazi, ki jih morate poznati, so:

 • Doprsna karta: Karta, ki se razdeli, če skupni seštevek kombinacije preseže 21.
 • Prsi: Skupno število kartic presega 21
 • Prva baza: Stavno območje levo od delivca, ki tudi prvo sprejema in deli karte.
 • Trda roka: Kombinacija brez asa se imenuje trda kombinacija. Vsaka karta v kompletu ima fiksno vrednost, razen asa. To je "težko", ker se vrednost ne bo spremenila.
 • zadetek: Za zahtevo po novi kartici.
 • Lastna karta: Deliteljeva karta se izroči obrnjeni navzdol in igralci je ne smejo videti, dokler ne uporabijo svojih rok.
 • Charlie s 5 kartami: Ko ima kombinacija pet kart brez prekinitve, lahko prejmete bonus ali samodejno zmago v različnih igrah. Kadarkoli igralec potegne pet kart brez razbitja, je to v nekaterih igrah avtomatska zmaga.
 • Naravna: Seštevek prvih dveh razdeljenih kart znaša 21 (blackjack).
 • Pari: Dve enaki karti se štejeta za par.
 • Potisk (kravata): Pojavi se, ko imata igralec in delivec enake roke.
 • Čevelj: Držalni mehanizem za komplete kart. Običajno ima to do 8 kompletov, kadar se uporablja v igralniških igrah.
 • Mehka roka: Je tista, ki vključuje asa skupaj s katero koli drugo karto. As se lahko igra visoko ali nizko, zaradi česar je vreden 1 ali 11 in ima zato "mehko" ali spremenljivo vrednost.
 • Trd: Vsaka trda kombinacija, ki ima možnost, da poči z vlečenjem nove karte, kot je 12, 13, 14, 15 ali 16. Če imate 17 ali več, pomeni, da nikoli ne boste imeli trde karte.
 • Tretja osnova: Stavno območje deluje zadnje in je na delivčevi desni strani.
 • Upcard: Karto, ki jo delivec zdaj prikazuje obrnjeno navzgor.

Osnovne strategije

Zdaj, ko veste, kaj je sleng in izrazi blackjacka, pojdimo takoj k osnovnim strategijam. Obstaja veliko različnih strategij, a začnimo z nečim preprostim. Večina igralcev Blackjacka 21 sledi različnim strategijam, o katerih bomo razpravljali spodaj: 

Za mehke roke:

 • Če je skupno 19 ali več, morate vstati.
 • Če je skupno 18 in delivec prikazuje 7, 8, 9, 10, mladiča, damo ali kralja, morate vstati. Če delivec na svoji obrnjeni karti kaže 2, 3 ali 4, morate zadeti.
 • Če je vsota 17 ali manj, zadenite, razen če je vsota 13, 14, 15, 16, 17 ali 18 in je v tem primeru delilčeva obrnjena karta petica ali 6. Preprosto podvojite.

Za trde roke:

 • Moral bi stati pri 17 ali več.
 • Zadeti morate na 12, 13, 14, 15 ali 16, če delivec kaže sedem ali več. Če delivec kaže od 2 do 6, vstanite.
 • Podvojite, če delivec pokaže karto od 2 do 9 in imate karte z vrednostjo 10 ali 11.
 • Zadeti bi morali, če je skupno število vaših kart devet ali manj.

Ko imate par, uporabite naslednjo strategijo:

 • Nikoli ne delite para kart za štiri, pet ali deset točk.
 • Ko imate par asov ali osmico in asa, morate vedno razdeliti.
 • Če delivec prikazuje 4, 5 ali 6, morate vedno razdeliti morebitne pare 2, 3, 6, 7 ali 9.

Če prodajalec prikazuje a 9, J, Q, K ali A, jaz pa jih imam 16, potem se enostavno predaš. S to strategijo boste prednost hiše zmanjšali na približno 1 %.

Pravila tabele

Ni omejitev, ki bi narekovale, kako mora igralnica v živo izvajati igro ali zagotavljati nagrade. Posledično boste morali raziskati igralnico, v kateri želite igrati, da boste seznanjeni s podrobnostmi. Možnosti so en primer. Običajno igralnice ponujajo kvote 3 do 2 za blackjack 21.

Vendar nekatere igralnice v živo trenutno ponujajo možnosti 6 proti 5 za blackjack 21. Igra v igralnici v živo lahko uporablja od 1 do 8 kart. To se naredi, da bi zamenjali števce kartic. Z vsakim dodatnim kupčkom, uporabljenim v igri, prednost hiše raste. Delivec se mora v večini iger blackjack ustaviti pri 17, tudi če to povzroči izgubo za delivca.

Nikoli ne uporabljajte zavarovanja

Paziti na zmanjšanje izgube se zdi modra odločitev. Pri igranju blackjacka 21 nepričakovano ni tako. Ko je začetni krog delitve končan in ima delivec prikazanega asa, postane zavarovanje na voljo. Za pridobitev zavarovanja stavite polovico svoje začetne stave. 

Zmagaš v razmerju 2 proti 1, če ima delivec naravno kvoto, tako da se izenačiš. Zavarovalno stavo izgubite, če delivec nima blackjacka. Če jih imate skupno 20, je pogosto nagnjenost k sprejetju te stave. Vendar ne pozabite, da že imate dve potrebni karti, da lahko delivec ustvari blackjack.

Stranske stave

Obstajajo štiri stranske stave, ki jih morate poznati.

 • 21+3: Stranska stava 21+3 se izplača na podlagi prvih dveh razdeljenih kart in delivčeve zgornje karte. Zmagate, če tri karte ustvarijo flush, straight, tri-of-a-kind ali straight flush.
 • Kraljevska tekma: Če sta prvi dve razdeljeni karti barvi, dobite stransko stavo Royal Match. Kvote so 5 proti 2. Nagrada se poveča s 25 na 1, če imate kralja in damo v barvi. Izenačeni blackjack se izplača v razmerju 5 proti 1.
 • Več kot/manj kot 13 let: Kot je razvidno iz naslovov, stavite na to, ali bo vaš skupni znesek večji ali manjši od 13 (13 pomeni izgubo). V tej stavi je as nizek.
 • Super 7s: Za 7s je to cilj. 1-7 izplača 3 proti 1. Kvote so 50 proti 1 za neobarvane in 100 proti 1 za raznobarvne, če sta prvi dve karti 7s. Možnosti, da dobite tri 7, so 500 proti 1 neobarvane in 5.000 proti 1 iste barve. Največ, kar lahko zadenete, je 5000 $, ker je stava lahko samo 1 $.

Zaključek

Tukaj imaš. Popoln vodnik o tem, kaj je Blackjack 21 ter kako ga igrati in obvladati. Če boste sledili navodilom, boste spoznali toliko stvari, ki si jih boste morali zapomniti, da boste dobro nastopali. Zato je idealno, da začnete z demo različico in igrate, dokler ne obvladate vsega, kar je tukaj obravnavano. Kot začetniku vam bo ta vodnik pomagal in lahko boste boljši. 

Ne bodo vam pomagali, če se ne boste pripravljeni izboljšati. Vse je odvisno od prakse. Vaša hitrost napredka bo odvisna od tega, koliko ste pripravljeni vaditi Blackjack 21. Natančno preberite vodnik in igrajte v skladu s tem. Tako boste igro kmalu obvladali. Ko boste vedeli, kako igrati Blackjack brez napak, lahko nadaljujete z iskanjem drugih strategij na spletu.

Zadnje novice

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo

Novice