Punto Banco

Punto Banco je v igralniških krogih zelo cenjen. Ta igra s kartami še naprej privablja skupnost predanih igralcev tako v klasičnih kot v spletnih igralnicah. Izjemna preprostost igre, nizka prednost in kar je najpomembneje, blišč in glamur so naredili to namizno igro priljubljeno mnogim.

Punto Banco
Kako igrati Punto Banco v živo

Kako igrati Punto Banco v živo

Punto Banco je tradicionalna igra, prilagojena sodobnemu času in je prenova dobre stare baccarat. Postala je zelo priljubljena v igralnicah v živo, saj igralci uživajo v tej igri od doma.

Zaradi enostavnega igranja ima igralci zelo radi to igro. Punto Banco stoji za stopnjo višje od vseh različic Baccarat. Za govorce angleškega jezika je Punto Banko italijansko – Punto (igralec) in Banco (banka). V idealnem primeru imajo igralci, ki igrajo to igro, tri možnosti stav; igralec, bankir ali neodločen rezultat.

V tej igri igralci izbirajo med stavo na punto, banco ali izenačenje (imenovano tudi egalité) in upajo na naslednji niz kart. Je hiter in preprost, a še vedno vznemirljiv.

Kako igrati Punto Banco v živo
Pravila Live Punto Banco Online Live

Pravila Live Punto Banco Online Live

Igranje

Punto Banco se igra s šestimi ali osmimi sklopi kart, ki se premešajo. Pred rundo, znano tudi kot državni udar, delilec odstrani prvo karto iz čevlja obrnjeno navzgor. Delitelj nato zažge toliko kart, kot je vrednost prve karte, da prepreči štetje kart.

Stave lahko stavijo samo igralci na igri/mizi. Ponovno lahko igralci stavijo na igralca ali banko. Igralci lahko stavijo tudi na neodločen izid, vendar le redki to stavo, saj je zelo redko gledanje na krov kart, uporabljen v igri.

Tipična igra se začne tako, da krupje poda dve karti navzgor tako Punto kot Banco. Delovalec lahko izda dodatno kartico ali dve, odvisno od pravil igre. Izračuna se skupna vrednost karte in zmaga kombinacija z vrednostjo, ki je najbližja devetim. V idealnem primeru igra razumevanje vrednosti kartic ključno vlogo pri razumevanju igre.

Vrednosti kartice

Poznavanje vrednosti kart igralcu pomaga razumeti vrednost vsake karte, ko delilec obrne karte. Tukaj je pregled vrednosti kartic, ki se uporabljajo v Punto Banco.

 • 10's10's, Jacks, Queens in Kings so vredni 0
 • 2-9 so vredni svoje nominalne vrednosti
 • Asi so vredni 1
 • Dvoroka z vrednostjo, ki presega 9 (dvomestno število), ima vrednost, ki je enaka zadnji številki. Na primer, igralec z 8 in 7, skupaj 15, ima vrednost 5.

Pravila igre

Od igralniške igre v živo so postale vse bolj priljubljene, razumevanje pravil je temeljno pred igranjem. Vsak Punto Banco bi moral razumeti najpomembnejše pravilo, da se vsaka vrednost, ki presega devet, začne od nič. Druga pomembna pravila risanja, ki se uporabljajo v igri, vključujejo:

Pravila, ki veljajo za igralca

 • Vrednosti 0, 1, 2, 3, 4 in 5 – Igralec samodejno dobi tretjo karto
 • 6 in 7 igralec stoji
 • 8 in 9 sta "naravna"; tako igralec stoji in krog je končan

Pravila, ki veljajo za banko

Banka dobi tretjo kartico, če:

 • Njena vsota je 0, 1 ali 2, ne glede na igralčev vsoti
 • Njegova skupna vrednost kombinacije je 3, igralčeva pa je manjša od njegove skupne kombinacije
 • Njegova vrednost roke je 4, igralčev vsota pa je nekje med 2 t0 7
 • Njegova skupna vrednost je 5, vsota igralca pa se giblje med 4 in 7
 • Njegova skupna vrednost roke je 6, igralčeva vsota pa 6 ali 7

Banka stoji, če:

 • Njegova skupna vrednost roke je 6, igralčev vsota dveh kart pa je 6 ali 7
 • Skupno je 7, 8 ali 9

Ko je delitev in vlečenje kart končano, zmaga kombinacija, ki je najbližja devetim, in igralnica plača vse zmagovalne stave. Tudi v primeru, da so igralčeve in bančne roke izenačene, hiša plača vse egalit (izenačene) stave.

To so samo temeljne pravila, ki se uporabljajo v živo Punto Banco. Omeniti velja, da je za razumevanje vseh teh pravil potrebno nekaj časa. Vendar pa pri igranju v spletnih igralnicah v živo, krupje pogosto objavlja, da igralcem veliko pomaga pri njihovih stavah.

Pravila Live Punto Banco Online Live
Strategija Punto Banco v živo

Strategija Punto Banco v živo

Punto Banco v živo ponuja različne stranske stave. Vendar pa igralcem svetujemo, da se držijo dveh primarnih stav (igralec ali bankir). To pomeni, da igralcem svetujemo, da se izogibajo stave za izenačenje, saj je prednost hiše lahko precej visoka. Bankir velja za najvarnejšo stavo, kar zadeva robove, saj ima mejno prednost pred igralcem.

Kar zadeva strateško, nekateri igralci Punto Banco zelo cenijo Martingale strategija. Igralci, ki uporabljajo to strategijo, se zanašajo na zaporedje stav 1-3-2-6 ali 1-3-2-4. Tkanina te strategije je, da povečati znesek stave po vsaki izgubi. Povečanje zneskov stav služi za pokritje izgub, ko se igralcu na koncu posreči. Omeniti velja, da lahko niz izgub včasih postane nenavadno dolg, kar v bistvu pomeni, da bi lahko igralec tvegal, da bo izčrpal svoj denar, preden se strategija smešno izplača.

Najboljši namig, ki ga lahko vsak igralec prejme med igranjem v kateri koli igralnici v živo, je, da se seznani z zakoni, preden začne igrati v spletni igralnici s pravim denarjem. Medtem ko je učenje med igranjem za pravi denar možno, novim igralcem svetujemo, da za razumevanje igre izkoristijo brezplačne igre, ki jih ponujajo igralnice v živo.

Strategija Punto Banco v živo
Igranje Punto Banco v živo s pravim denarjem

Igranje Punto Banco v živo s pravim denarjem

Punto Banco za pravi denar je v bistvu kot vsaka druga igra s stavami in dobitki za pravi denar. Pravi denar Punto Banco ni samo za zmago pravega denarja; gre tudi za človeški dotik do igralne izkušnje.

Igralci, ki so prepričani, da stavijo s pravim denarjem, to počnejo zaupno. To pomeni, da imajo trdno razumevanje igre. V resnici so igralci Punto Banco s pravim denarjem ponavadi veliko izkušeni kot njihovi kolegi brezplačne igre.

Punto Banco za pravi denar se igra s žetoni, ki jih je mogoče zamenjati z živim trgovcem na blagajni. Postopek nakupa žetonov je znan kot buy-in. Vkupnine za Punto Banco v živo so pogosto edinstvene za igralnico. Primerjalno so vkupnine v Punto Banco običajno razmeroma nizke, nekateri znašajo le 5 $ ali manj. Dobro je, da imajo igralci svobodo povečati svoje stave, ko se ponudi priložnost.

Brezplačna igra Punto Banco

Brezplačno igranje Punto Banco je odličen način za uživanje v igri ali obvladovanje njenih odtenkov. Danes večina spletnih igralnic daje igralcem možnost, da igrajo brezplačno ali stavijo s pravim denarjem. Seveda brezplačna igra Punto Banco ne prinese nobenih pravih dobitkov.

Priložnost za zadetek pravega denarja se prikaže, ko igralci stavijo s pravim denarjem. V idealnem primeru je brezplačna igra zelo priporočljiva novim igralcem Punto Banco, dokler niso prepričani, da lahko dajo nekaj svojega denarja na kocko.

Če se ne zavedajo vrednosti brezplačnega Punto Banco, nekateri novi igralci pogosto začnejo svoje spletno igralniško pot s pravim denarjem. Izkušeni igralci Punto Banco običajno želijo izkoristiti brezplačno Baccarat, ko preizkušajo svoje strategije.

Igranje Punto Banco v živo s pravim denarjem

Faq

Vse kar morate vedeti o casino

Ali lahko igrate Punto Banco v igralnici v živo?

da. Vedno več spletnih igralnic v živo danes ponuja Punto Banco v živo. Večina spletnih igralnic ima računalniško simulirane (RNG) različice in trgovca v živo Punto Banco z resničnimi ljudmi, ki delijo karte in odgovarjajo.

Kje je Punto Banco najbolj priljubljen?

Brez dvoma je Punto Banco ena najbolj priljubljenih iger pokra na svetu. Prvotno priljubljen v Italiji, nato pa se razširil po Evropi, je Punto Banco v živo najbolj priljubljen na Kitajskem. Danes povečana dostopnost do spletnih igralnic pojasnjuje, zakaj njegova priljubljenost v različnih regijah nenehno narašča.

Ali lahko igrate Punto Banco za pravi denar?

Brez dvoma ja.

Ali lahko zaslužite z igranjem Punto Banco v živo?

Vedno obstaja možnost zaslužka, medtem ko igrate Punto Banco v živo na spletu. Vendar pa so možnosti za zmago običajno vezane na več dejavnikov, med katerimi sta ključna sreča in strategija, uporabljena v igri.

Kako povečam svoje možnosti za zmago v Punto Banco?

Biti strateški je ključnega pomena za izboljšanje vaših možnosti v kateri koli igri na srečo. V Punto Banco bi moralo biti povečanje vaših možnosti preprosto: vedno stavite na bankirjevo ali igralčevo roko, ki imata obe ugodne prednosti.

Zakaj je Punto Banco tako priljubljen?

Punto Banco je nedvomno ena najbolj priljubljenih iger s kartami v svetu spletnih iger. Izjemen razlog za njegovo priljubljenost je, da so njegove kvote zagotovo ugodne, kar pomeni, da zagotavlja večje možnosti za zmago.

Katera je najboljša strategija Punto Banco?

Igralci uporabljajo različne strategije, odvisno od tega, kako pristopijo k igri. Še enkrat, najboljša strategija, ki jo lahko igralec uporabi, je, da bo pozoren na kvote. Glede na to bi morala biti bančna stava privzeta možnost za mnoge igralce, ki želijo zmanjšati prednost hiše.