Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos Portugal

Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos ureja igralnice v živo na Portugalskem. Narod je med prvimi v Evropski uniji, ki so v celoti legalizirali spletne igre na srečo. Medtem ko več evropskih držav še ni odobrilo zakonodaje, ki bi v celoti legalizirala igralnice v živo, je Portugalska to storila leta 2015. Mednarodnim igralnicam v živo je omogočila, da so se kvalificirale za licenco v državi. Potencialni denar iz davčnih prihodkov je glavni motivator za trenutno legalno sceno iger na srečo.

Država ima eno najvišjih davčnih stopenj na svetu, in sicer 44 odstotkov. Večina pravil je bila vzpostavljena, da bi preprečila goljufanje ali izkoriščanje ljudi s strani nezakonitih podjetij.

Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos Portugal
Igralnice v živo z licenco SRIJO licenci SRIJOpomba za tiste, ki iščejo licenco
Igralnice v živo z licenco SRIJ

Igralnice v živo z licenco SRIJ

Na Portugalskem to licenco je zelo priljubljena. Portugalska vlada jih celo upravlja igralnice v živo in sodeluje z več zasebnimi spletnimi organizacijami za igre na srečo. Licenco lahko pridobi vsaka igralnica v živo, ki ustreza standardom. Država se je odločila podeliti mednarodne igralniške licence in je to storila za številne od njih.

Vendar pa številne spletne igralnice ponovno razmišljajo o svojem poslovanju v državi zaradi astronomsko visokih davkov vlade. Kljub temu se v sektorju že dogaja veliko stvari in še naprej bo rasel zaradi manj strogih zakonov, ki se spreminjajo, da bi ustrezali hitro rastoči industriji.

Nedobrodelne organizacije ne smejo prirejati takšnih iger, razen če so organizirane za poseben promocijski namen. Portugalska vlada je izdala licence več igralnicam na ozemlju države. Po vsej državi obstaja več iger na srečo. V večini igralnih con lahko deluje samo ena igralnica. Portugalska vlada je uveljavila tudi starostno mejo za vstop in igranje v igralnicah. Lokalni zakoni bodo kaznovali vsako kaznivo ravnanje, povezano z igrami na srečo v državi.

Igralnice v živo z licenco SRIJ
O licenci SRIJ

O licenci SRIJ

Na voljo so triletne licence, zato jih je mogoče kadar koli zaprositi. Ker na trg redno vstopajo nove spletne igralnice, je regulatorna agencija SRIJ doslej podelila več licenc.

Igralci se morajo prav tako pridružiti pooblaščenim platformam, ki jim je regulativni organ podelil licenco. Igralci morajo biti tudi polnoletni in se morajo vzdržati nezakonitih dejavnosti, kot je pranje denarja. Za vse oblike internetnih iger na srečo je zakonska starost 18 let. Neupoštevanje tega zakona lahko povzroči kazenski pregon igralcev. Dobitki od iger na srečo so obdavčeni in vsi igralci, ki zmagajo v spletnih igralnicah, morajo svoje dobitke prijaviti vladi.

Portugalska se je razvila v popolno igralniško destinacijo. Večina oblik igralnic v živo z vsega sveta je odobrenih. Igralci se lahko pridružijo tudi offshore igralnicam, kar daje industriji veliko raznolikost. Država je sklenila tudi partnerstva z operaterji iger v drugih delih sveta, kar omogoča vstop na trg vsem vrstam igralniških izdelkov.

O licenci SRIJ
Opomba za tiste, ki iščejo licenco

Opomba za tiste, ki iščejo licenco

Preden iščejo licenco za vodenje igralniške platforme v živo, morajo zainteresirani operaterji izpolnjevati vse standarde SRIJ. Pooblaščeni subjekti so izpolnili vse zakonske standarde zaupanja. Služba za regulacijo in inšpekcijo iger na srečo je zadolžena tudi za pregledovanje, regulacijo in pregled spletnih platform za stave. Ko ponudniki kršijo pogoje svojih licenc, tvegajo, da jim bodo licence preklicali.

Opomba za tiste, ki iščejo licenco