Novice

October 17, 2022

Iskanje korenin trga igralnic v živo

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Definicija igralnice v živo je preprosto spletna igralnica, ki igralcem omogoča igranje proti drugim igralcem v realističnem okolju. Studie igralnic v živo upravljajo profesionalni delivci kart in voditelji, z vsesmernimi kamerami s sokoljimi očmi pa igralcem omogočijo popoln videoposnetek studia. 

Iskanje korenin trga igralnic v živo

Toda kako daleč je industrija igralnic v živo? Kakšno je trenutno stanje in kakšna je prihodnost? To hitro branje odgovarja na vsa ta vprašanja in še na mnoga druga. Toda pred vsem preberite poglobljeno recenzijo igralnic v živo tukaj na LiveCasinoRank, da poiščete najbolj zanesljivo spletno mesto za igre na srečo. 

Hiter pregled zgodovine igralnic v živo

Trg igralnic v živo je relativno nova ideja. Če že, ima industrija svoje korenine v letu 1994, ko Microgaming je lansiral prvo spletno igralniško igro. Tri leta pozneje je sledil prvi poskus ustanovitve igralnice v živo. Vendar sta bili računalniški in internetni tehnologiji še v začetni fazi, zaradi česar je bila ideja nerealna. 

Toda kljub navideznim izzivom industrija ni odnehala. Ko je tehnologija še naprej napredovala, je bila v zgodnjih 2000-ih uvedena prva polno opremljena igralniška igra v živo, ki je tlakovala pot eksploziji industrije iGaming. Kljub temu so lahko igralci dostopali le do peščice namiznih iger, še posebej do blackjacka in pokra.

Danes je industrija igralnic v živo zrasla v večmilijonski trg. Vsaka samospoštljiva spletna igralnica bo igralcem omogočila igrajte igralniške igre v živo vrhunskih ponudnikov programske opreme kot so Evolution, Ezugi, NetEnt itd. Prav je celo reči, da so bile igralnice v živo "reševalke življenj", ko je bila večina kopenskih igralnic zaprta na vrhuncu Covid-19. 

Mobilna tehnologija prevzema oblast

Če pustimo zgodovino na strani, je čas, da pogledamo enega najpomembnejših dejavnikov vzpona igralniških iger v živo, mobilno tehnologijo. Zanimivo je, da je prvi mobilni telefon leta 1973 predstavila Motorola. Toda ta telefon je bil težak, tehtal je 2 kilograma.

Medtem je bila prva generacija omrežja (1G) komercialno uvedena leta 1979. Ta tehnologija se je kasneje izboljšala leta 1991 z uvedbo 2G ali GSM. Toda tudi z 2G igralci iger niso mogli igrajte spletne igralniške igre zaradi nizke latence in hitrosti prenosa. To je privedlo do uvedbe 3G leta 2001, ki je ponudila večjo podatkovno zmogljivost in hitrost prenosa. 

Med potjo je bilo očitno, da so 3G preplavile mobilne aplikacije, ki porabljajo pasovno širino. rešitev? Izdaja 4G novembra 2009. To omrežje četrte generacije ponuja najvišjo hitrost prenosa in nalaganja 100 MB/s oziroma 50 MB/s. Ne pozabite, da sta bili napravi Android in iPhone, ki sta spremenili igre, izdani v letih 2008 in 2007. 

Ni se ustavilo pri tem; 5G je bil predstavljen leta 2019 in obljublja hitrejše prenose in hitrosti zakasnitve kot celo domači Wi-Fi. Najvišja hitrost prenosa za 5G je ogromnih 2,5 GB/s z najvišjo hitrostjo nalaganja 1,25 GB/s. To je vsekakor dobra novica za igralce in operaterje spletnih igralnic. In ugani kaj? 6G že kuha!

Poostreni predpisi o igrah na srečo po vsem svetu

Tudi z napredno mobilno tehnologijo trg igralnic v živo ne bi bil tam, kjer je brez državne podpore. Prej je bilo igranje iger na srečo na spletu ali v kopenski igralnici 'tabu'. Ker pa vlade iščejo dodatne vire prihodkov, postaja jasno, da bodo zakonite igre na srečo ostale. 

Vzemimo za primer Združene države Amerike. Vsaka oblika iger na srečo je bila nezakonita od PASPA (Zakon o zaščiti poklicnih in amaterskih športov) leta 1992. Toda leta 2018 je sodstvo razveljavilo ta zakon, navajajoč diskriminacijo iger na srečo proti večini držav. 

Sodba je pomenila, da so igre na srečo zdaj zakonite na zvezni ravni, čeprav jih lahko posamezne države legalizirajo ali kriminalizirajo. Trenutno so spletne igre na srečo zakonite v vsaj 20+ državah, spletne igralnice pa v šestih. To je izjemen napredek za državo, ki je znana kot sovražna do iger. 

Drugi katalizatorji spletnih iger na srečo

Poleg mobilne tehnologije in zakonitih iger na srečo so drugi ključni dogodki pripeljali do rasti industrije igralnic v živo. Za začetek večina operaterjev spletnih igralnic v svoje sisteme vključuje infrastrukturo v oblaku. Ta tehnologija zagotavlja večjo razširljivost in zmogljivost ter igralcem omogoča, da igrajo kjer koli in na kateri koli napravi. Skratka, igralci lahko nadaljujejo z vrtenjem kolutov na različnih napravah, ne da bi izgubili napredek v igri ali namestili katero koli aplikacijo. 

Navidezna resničnost (VR) je še ena inovacija, ki spreminja igre in bo industrijo popeljala naprej. S slušalkami VR se igralci potopijo naravnost v središče dogajanja, ne da bi stopili v kopensko igralnico. Gonzo's Quest Treasure Hunt podjetja Evolution Gaming je odličen primer, kako poglobljene so lahko igre VR. Z načinom VR igre se boste počutili, kot da tečete skupaj s španskim raziskovalcem, kar bo povečalo vašo zmogljivost. 

Medtem je financiranje igralnice v živo postalo zelo preprosto, zahvaljujoč neštetim novim plačilnim možnostim. Ne glede na to, ali uporabljate e-denarnice, kot sta PayPal in Skrill, ali kriptovalute, kot sta Bitcoin in Bitcoin Cash, so depoziti takojšnji in brez kakršnih koli vprašanj. In če ste nova stranka v igralnici, boste verjetno prejmete velikodušen paket dobrodošlice

Prevlada evolucije se bo nadaljevala

Evolution je izjemno uspešen zbiralnik vsebin z do 11 studii. Evolution je pred kratkim kupil tudi vrhunske agregatorje igralnic v živo, kot sta NetEnt in Ezugi, s čimer je odstranil ostro konkurenco teh dveh. Še ena stvar, Lightning Roulette podjetja velja za enega izmed najuspešnejše igralniške igre v živo

Vendar Evolution ni edini uspešen razvijalec vsebin v živo. Igrajte igre v živo, kot sta Bonus Baccarat in Sic Bo podjetja Microgaming. Playtech, ki naj bi bil prvi, ki je predstavil igralniško sobo v živo, je še ena odlična možnost. Na splošno lahko dandanes izbirate med številnimi igralniškimi igrami v živo. To je še en dokaz uspešnega trga igralnic v živo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Katere nove vrste bonusov v igralnicah v živo naj pričakujemo leta 2024
2024-01-10

Katere nove vrste bonusov v igralnicah v živo naj pričakujemo leta 2024

Novice