Novice

September 8, 2021

Kratka zgodovina Mahjonga in kako ga igrati

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Spletna igra mahjong ni ena izmed tistih, ki jih boste našli v nobeni igralnici v živo. To je zato, ker je ta igra zaslovela šele pred stoletjem v Severni Ameriki.

Kratka zgodovina Mahjonga in kako ga igrati

Torej, če vas zanima popolnoma nova igralniška izkušnja, poskusite spletni mahjong. V tem priročniku boste izvedeli nekaj dragocenih spoznanj o tej igri in kako jo igrati v svoji najljubši spletni igralnici.

Zgodovina Mahjonga

Mahjong je zabavna igra iger na srečo, ki so jo izumili na Kitajskem v 19. stoletju. Prvotne različice igre so se igrale v jugovzhodni in vzhodni Aziji. Danes je igra priljubljena igralniška igra v zahodnih državah.

Kljub temu se je najstarejša različica igrala s kompletom kart, primernih za denar, pri čemer je vsak krov razdeljen na nešteto nizov gotovine in tri barve kovancev. Vsaka suita ima devet rangov s tremi nadomestnimi kartami: Stari tisoč, Medtem ko cvet in Rdeča roža.

V dvajsetih letih prejšnjega stoletja je bil mahjong uveden v ameriško kulturo iger na srečo. Podjetje Abercrombie & Fitch je bilo prvo, ki je prodajalo komplete za mahjong.

Po izjemnem uspehu v Washingtonu je Ezra Fitch, solastnik podjetja, poslal emisarje na Kitajsko, da bi kupili vse razpoložljive komplete za mahjong. Na koncu je podjetje prodalo približno 12.000 kompletov za mahjong.

Da bi pripomogel k povečanju priljubljenosti igre, je Joseph Park Babcock leta 1920 izdal knjigo z naslovom "Pravila Mah-Jonga". Avtor se je te igre naučil na Kitajskem, njegovi vpogledi v igro pa so pripomogli k poenostavitvi in še bolj popularizaciji igre.

Osnove Mahjonga

Na prvi pogled je lahko mahjong nekoliko zastrašujoč. To je zato, ker igra ne uporablja kart, kock ali koles, za razliko od večine igralniških iger v živo. Namesto tega igralci mahjonga uporabljajo ploščice. Vendar se lahko število ploščic giblje med 136 in 152, čeprav ima najpogostejša različica 144 različnih ploščic.

Poleg tega so ploščice Mahjong razdeljene na tri dele, oštevilčene od 1 do 9. Kategorije so Dots (kroglice), Bams (bambus) in Razpoke. V kompletu so tudi zmaji (rdeči ali rdeči) in vetrovi ali igralci (S, J, E, W). V tem primeru je vzhodni veter delilec, medtem ko bo igralec na desni strani vzhodnega vetra, Južni veter, začel igro.

Glavni cilj igralca je dobiti roko s 14 ploščicami, imenovano tudi mahjong. Običajno ima popolna roka trojko, kot so tri 9 pik in par. Pari imajo dve enaki ploščici. Tako lahko na primer pristanete na par z dvema 5 pikama.

Kako igrati Mahjong na spletu

  • V prvi vrsti ima osnovna igra štiri igralce na mizi, druge različice pa tri. Predvsem ploščice vključujejo 36 bambusa, 36 znakov in 36 krogov.
  • Kot je bilo rečeno sprva, je vsak apartma razdeljen na niz od 1 do 9. Dobili boste tudi 12 zmajevih in 16 vetrnih ploščic. Nato bo par kock določil posel.
  • Po tem bo delilec premešal ploščice, preden bo vsakemu igralcu dal 13 ploščic. Trgovec bo začel z eno dodatno ploščico.
  • Nato bo vsak igralec razporedil ploščice tako, da jih drugi igralci ne bodo videli (to ni potrebno na spletu), preden delilec eno ploščico zavrže.
  • Igralci nato poskušajo doseči določeno število točk ali dokler se vsi ne strinjajo, da se igra konča. Nekatere različice imajo tudi največ 16 krogov. Ne pozabite reči " kličem ", ko je ploščica stran od udarca v mahjong.

Pomembno je omeniti, da nekatere spletne igralnice v živo ponujajo Mahjong Solitaire. V tej različici igralci tvorijo ujemajoče se pare, dokler kupček ni počiščen.

Zaključek

Čeprav mahjong ni najbolj igrana spletna igralniška igra na ogled, je še vedno ena najbolj zabavnih in strategij polnih iger. Na primer, ploščice vedno kombinirajte vodoravno, saj jih je težje odstraniti.

Druga strategija za mahjong je, da pustite par ploščic, ki ničesar ne odprejo. Z drugimi besedami, ujemajte ploščice, ki lahko sprostijo prostor za nove. Seveda pa se preizkusite v brezplačni različici, da se naučite osnov, preden začnete v živo. Igra je na voljo za osebne in mobilne igralce. Lahko ga celo igrate na Facebooku.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire
2024-04-17

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire

Novice