Novice

April 22, 2020

Mahjong Made Easy: Kako razumeti osnovna pravila

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Mahjong ima okoli 136 ploščic, ki vključujejo 36 krogov, 36 bambusa in 36 znakov. Te ploščice so nadalje razvrščene v številke, ki se gibljejo med ena in devet. Večina kompletov v Mahjongu vključuje osem ploščic s štirimi letnimi časi in štirimi cvetovi. Vendar teh osem ploščic ni potrebnih za igro.

Mahjong Made Easy: Kako razumeti osnovna pravila

Nastavitev te igre

Igralci morajo oceniti začetnega delilca te igre. Ko gre za kitajske tradicije, se premešajo štiri različne vetrne ploščice. Vsak igralec mora razporediti svoje ploščice, da jih vidi. V tej igri se od igralcev pričakuje, da uporabljajo stojala za razporeditev svojih ploščic.

Ploščice v igri

Preden igralci sodelujejo v tej igri, morajo razumeti vsako ploščico. Tako kot pri pokru je cilj te igre doseči najvišji nabor ploščic. Igralci se morajo naučiti, kaj so ti kompleti, da bodo lahko pripravljeni na igranje Mahjonga.

Točkovanje v igri Mahjong

Preprosto točkovanje bo igralcem dodelilo eno točko. Toda igra ima druge bolj zapletene vzorce točkovanja. Na primer, bonus rezultat lahko igralcem dodeli dodatno točko za zmago z uporabo zadnje ploščice ali če je ne zavržejo. Zato morajo igralci pred igranjem razumeti razlike v točkovanju.

Proces igranja

Vsak igralec mora dati drugim nasprotnikom možnost, da zahtevajo zavrženo ploščico. Igralec, ki zahteva zavrženo ploščico, ima prednost v igri. Če pa tega ne zahteva nobena druga oseba, imajo tudi drugi igralci svobodo, da to zahtevajo.

Mahjongov cilj

Igralci se osredotočajo na to, da združijo vseh štirinajst ploščic v en par in štiri različne nize. En par je podoben ploščicam v tej igri. Kompleti so lahko chow ali pung. Toda igralci se morajo zavedati, da ena ploščica ne sme biti uporabljena v dveh različnih nizih hkrati.

Ročni konec v Mahjongu

Ta igra se konča, ko igralec razkrije in razglasi celotno kombinacijo, ki ima en par in štiri različne nize. Če pa noben igralec ne razkrije Mahjonga, preden se stena te igre izteče, se vse šteje za neodločen rezultat in trgovci morajo ponovno razdeliti.

Kong v tej igri

Nekateri igralci se odločijo igrati igro s Kongom. Ko gre za Kong, ostajajo pravila zahtevanja odpadne ploščice nespremenjena. Vendar pa bodo igralci, ki dokončajo Kong v igri, takoj izžrebali dodatno ploščico, preden se izvede postopek zavrženja.

Zadnje novice

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravje z redno vadbo

Novice