Novice

September 12, 2019

Miti o ruleti

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Ruleta je nedvomno ena najbolj priljubljenih igralniških iger. Ime igre, ruleta, je francoska beseda, ki pomeni malo kolo. Igra je bila povezana z veliko miti. Precejšen delež teh mitov izvira iz tega, kar je prikazano v filmih, logičnih zmot in iracionalnega vraževerja.

Miti o ruleti

Ruleta je igra priložnosti in kvot. Igralec mora dobro razumeti ta dva koncepta, da lahko uživa v akciji in veliko zmaga. Obveščenost igralcem v veliki meri pomaga razbiti večino mitov in napačnih predstav, povezanih z igro. Spodaj je nekaj pogostih mitov.

Prihodnja verjetnost je odvisna od pretekle uspešnosti

Razmišljanje, da lahko pretekla uspešnost narekuje verjetnost naslednje igre, je verjetno najpogostejši mit o ruleti. Mit temelji na logiki, da če se številka pojavi večkrat, je manj verjetno, da se bo pojavila pri naslednjih vrtljajih.

Ta mit pogosto povzroči, da igralce sili k prenagljenim odločitvam, ki jih verjetnosti ne morejo upravičiti. Resnica je, da so možnosti, da se pojavi določena barva ali številka, enake vsakič, ko se kolo rulete zavrti. To velja ne glede na izid prejšnjih vrtljajev.

Igralec lahko odlično zaščiti ploščo

Nekateri igralci mislijo, da lahko učinkovito zavarujejo pozicije tako, da dajo več različnih stav med enim vrtenjem. Ta mit temelji na dejstvu, da izid ene same stave ne more škoditi njihovim možnostim ali znesku za zmago. V veliki meri bo rezultat določil le znesek dobička.

V resnici je skoraj nemogoče zmanjšati rob hiše v ruleti. To je bolj kot igranje več vrtljajev hkrati, kar ne izboljša igralčevih možnosti za dolgoročni dobitek. Igralec lahko izgubi denar veliko hitreje, odvisno od strategije varovanja, ki jo uporablja.

Velika zmaga na ruleti je nemogoča

Večina igralcev rulete si deli idejo, da lahko osvojijo znatne vsote denarja, ne pa tudi zneskov, ki jim spremenijo življenje. V nasprotju s tem je na ruleti mogoče veliko zmagati, čeprav imajo igralci spremenljivke, kot so verjetnosti in prednost hiše, s katerimi se je treba spopasti.

Pri igranju ene številke so možnosti, da igralec pristane 36-kratnik, 1 proti 37. Odvisno od vložka je lahko dobitek v takem primeru precejšen. Izjemno visoki igralci lahko zaslužijo milijone v samo enem vrtenju, še posebej, če uporabljajo prave strategije.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire
2024-04-17

Raziskovanje vznemirjenja: Volcano Roulette in Vikings Multifire

Novice