Novice

September 12, 2019

Pregled Twisted 21

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Twisted 21 je najnovejša različica blackjacka, ki je prišla na igralno sceno. Ta igra je bila prvič izdana 7. julija 2018, ko so jo prvič preizkusili v Rio Las Vega. Vendar se Twisted v nekaterih pogledih nekoliko razlikuje od klasičnih iger blackjacka. Zato so oboževalci blackjacka prava poslastica.

Pregled Twisted 21

Ta igra je nova tako za igralce kot za šefe jame. To pomeni, da je zlahka napačno razumeti nekatera pravila te igre. Posledično se igralce spodbuja, da si vzamejo nekaj časa in se naučijo pravil te igre in izplačil, preden začnejo igrati za pravi denar, da izboljšajo svoje možnosti za uživanje v igri.

Igra Twisted 21

Ta igra uporablja en sam krov z 52 kartami. Igralci dobijo pet kart. Iz tega niza se razdelita dve karti z licem navzgor, medtem ko se preostale tri karte delijo z licem navzdol. Tudi delilec si deli pet kart, vendar je za razliko od igralcev le ena od njihovih kart obrnjena navzgor.

Če ima delilec več deset ali asov, nato preveri svojo prvo karto za blackjack. Zmagovalni blackjack plača od šest do pet. Če pa niti delilec niti igralci nimajo blackjacka, potem lahko razmislijo o zadetku, stališču ali dvojniku pri prvem nizu kart, ki jim je dan.

Drugi vidiki igre

Omeniti velja, da delitev ni dovoljena pod Twisted 21. Če se igralec odloči za zadetek ali dvojno igro, mora delilcu samo sporočiti svoje namere. Igralcem je dovoljeno zadeti roko do petih kart, znano tudi kot rafal.

Če igralec ne poči, se pričakuje, da bo delilec udaril, dokler ne dobi trdih 17, mehkih 18 ali petih kart. V idealnem primeru se zvite 21 stave poravnajo tako kot pri standardnem blackjacku. V primeru žebna 21 miza uporablja igralčevih pet kart za odločitev o plačilu.

Variante pravil

Delivec v Twisted 21 igra igro po različnih pravilih. Pravila osnovne igre so precej dodelana. Vendar pa se zgodi, da so stojne karte nekoliko zmedene, zlasti ko gre za stud bonuse. Kdaj je na primer primeren čas za igranje visokega para, stud bonusa ali obojega?

Twisted 21 igralcev lahko igra osnovno igro ali 21 delov igre, hkrati pa vseh pet uporabi za stud bonus. Glede na nekatere analize, dajanje 21 stav daje hiši relativno nižjo prednost v primerjavi s stransko stavo Twisted Stud.

Podrobnejši pogled na Twisted 21 – nova različica igre Blackjack

Ta članek analizira in razlaga različne vidike nove različice blackjacka, Twisted 21, ki je bila predstavljena in preizkušena v Riu Los Angelesu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik
2024-04-03

Obvladovanje umetnosti tretje karte pri Baccaratu: obsežen vodnik

Novice