Belgian Gaming Commission

Belgijska komisija za igre na srečo je bila ustanovljena leta 2011, dve leti po tem, ko je parlament leta 1999 sprejel zakon o igrah na srečo, ki je ustanovil komisijo. Primarna naloga komisije je urediti industrijo iger na srečo v Belgiji, tako kopenskih kot spletnih iger na srečo. Svetovanje parlamentu in vladi glede iger na srečo.

  • Podeljevanje dovoljenj za opravljanje iger na srečo.

  • Spremljanje iger na srečo glede skladnosti z zakonodajo.

    Belgijski komisiji za igre na srečo predseduje sodnik in neodvisno opravlja vse svoje naloge. Upravni odbor sestavljajo tudi drugi ključni predstavniki, med katerimi so ključni predsednik in predstavniki ministrstev za pravosodje, gospodarstvo, finance, javno zdravje, notranje zadeve in nacionalne loterije.

Belgian Gaming Commission
Igralnice v živo z licenco Belgijske komisije za igre na srečoO licenci Belgijske komisije za igre na srečo
Igralnice v živo z licenco Belgijske komisije za igre na srečo

Igralnice v živo z licenco Belgijske komisije za igre na srečo

Vse igralnice v živo morajo pridobiti licenco belgijske komisije za igre na srečo, da lahko ponujajo svoje storitve v Belgiji. Imetnik licence izda različna dovoljenja glede na različne dejavnike, kot so zagotovljene vrste iger (npr. igre na srečo), regionalna pokritost in drugo.

Belgijska komisija za igre na srečo je znana po zahtevnih zahtevah pred izdajo licenc. Sledi tudi licencirane igralnice v živo zagotoviti, da delujejo v skladu z zakonom in upoštevajo določene standarde. To so med glavnimi razlogi za licence so tako priljubljeni, tudi med mednarodnimi igralnicami v živo. Igralci prav tako ponavadi zaupajo belgijskim igralnicam v živo, ki imajo licenco veliko bolj kot tistim z licencami za druge jurisdikcije.

Obstaja več pravil glede tega, kateri operaterji igralnic lahko pridobijo licence od belgijske komisije za igre na srečo. Za začetek morajo upravljavci igralnic imeti vzpostavljene kopenske operacije v Belgiji. Upravljavci morajo dokazati tudi svojo finančno sposobnost za vodenje igralniške dejavnosti po postavljenih standardih. Glede državljanstva operaterjev ni omejitev. Komisija običajno uvrsti na črne sezname upravljavce igralnic v živo, ki ne pridobijo licenc, kar igralnicam otežuje ponujanje storitev iger na srečo - nezakoniti izvajalci spletnih iger na srečo v državi tvegajo pregon na sodišču.

Igralnice v živo z licenco Belgijske komisije za igre na srečo
O licenci Belgijske komisije za igre na srečo

O licenci Belgijske komisije za igre na srečo

Kot smo že omenili, morajo upravljavci igralnic v živo izpolniti več zahtev za pridobitev licenc Belgijske komisije za igre na srečo. Za začetek morajo upravljavci igralnic v živo predložiti potrdilo o dobrem vedenju in nimajo kazenske evidence, da zaprosijo za licenco. Predložiti morajo tudi kopije svojih davčnih napovedi, davčnih napovedi za podjetja in drugih ustreznih dokumentov. Poleg tega morajo upravljavci igralnic predložiti tudi dokazilo o finančnih sredstvih in razkriti identiteto vseh delničarjev.

Po odobritvi prijave morajo upravljavci igralnic za obdelavo svojih licenc plačati več pristojbin, vključno z depozitom za licenco, provizijo za registracijo in pristojbino za lokalni strežnik. Celoten postopek pridobitve licence običajno traja od tri do šest mesecev. Trenutno komisija licencira več kot 16.000 aktivnih igralnic v živo.

Komisija lahko naloži upravno kazen vsakega imetnika licence, ki krši zakonodajo po Zakonu o igrah na srečo. Kazni se lahko gibljejo od nekaj tako milega, kot je opozorilo, do tako strogih, kot je prekinitev ali prekinitev operaterjevih iger na srečo. Sem spadajo primeri, ko državni tožilec storilcev ni preganjal. Belgijska komisija za igre na srečo lahko igralcem prepreči tudi dostop do katere koli licencirane igralnice v živo v Belgiji. To se običajno zgodi na zahtevo operaterjev igralnic za igralce, ki poskušajo goljufati sistem.

O licenci Belgijske komisije za igre na srečo