Estonian Tax and Customs Board

Estonska organizacija iger na srečo na daljavo (EORG) je organ, ki je zadolžen za regulacijo estonske industrije iger na srečo. Ta organ nadzoruje delovanje tako spletnih kot kopenskih igralnic. To vključuje zagotavljanje licenc in zagotavljanje skladnosti licenciranih igralnic z določenimi standardi in predpisi.

EORG je začel izdajati licence za igre na srečo leta 2010, potem ko je bil leta 2009 sprejet Zakon o igrah na srečo, ki je legaliziral spletne igre na srečo. Omeniti velja tudi, da je EORG leta 2011 začel ponujati licence mednarodnim spletnim igralnicam, ki jim omogočajo delovanje v Estoniji. Takšne mednarodne igralnice so tudi pod uredbo EORG glede njihovega delovanja v državi.

Estonian Tax and Customs Board
Igralnice v živo z licenco Estonske organizacije iger na srečo na daljavoO estonski organizaciji iger na srečo na daljavo
Igralnice v živo z licenco Estonske organizacije iger na srečo na daljavo

Igralnice v živo z licenco Estonske organizacije iger na srečo na daljavo

Vse igralnice, ki v Estoniji delujejo zakonito, morajo imeti licenco, ki jo izda EORG. V ta namen je bilo veliko število nelicenciranih igralnic v živo v državi na črnem seznamu, kar estonskim prebivalcem precej otežuje dostop do njih. Ponudniki internetnih storitev igrajo bistveno vlogo pri zagotavljanju nedostopnosti teh strani. Zlasti bančna nakazila so blokirana tudi v večini nelicenciranih igralnic, kar domačim igralcem skoraj onemogoča igranje v takih igralnicah.

EORG ponuja štiri različne vrste licence v igralnice v živo. Vrsta izdane licence je v veliki meri odvisna od narave iger na srečo, ki jih izvajalec ponuja. Te licence zajemajo igre na srečo, loterije, spretnostne igre in stave. igralnice v živo ki ponujajo vse vrste iger na srečo, morajo pridobiti štiri licence. Predvsem vse licence, ki jih izda EORG, veljajo deset let. Poleg licence morajo ponudniki spletnih iger na srečo pridobiti obratovalna dovoljenja. Obratovalna dovoljenja morajo obnavljati vsakih pet let.

Stroški različnih vrst licenc za igralnice v živo se razlikujejo. Podjetja, ki zaprosijo za licence, morajo imeti vnaprej določene zneske osnovnega kapitala in plačati državne takse. Zahtevani osnovni kapital znaša 1 milijon evrov za igre na srečo, 25.000 evrov za spretnostne igre in 130.000 evrov za seštevalnik in stave.

Igralnice v živo z licenco Estonske organizacije iger na srečo na daljavo
O estonski organizaciji iger na srečo na daljavo

O estonski organizaciji iger na srečo na daljavo

EORG je med najbolj priljubljenimi licencami za igre na srečo v Estoniji. To je predvsem zaradi njihovih strogih zahtev za licenco. Licenčna organizacija spremlja tudi vsa licencirana podjetja, da zagotovi, da delujejo v skladu s svojimi določenimi standardi. Posledično estonski igralci ponavadi zaupajo le igralnicam v živo, ki jih organizacija licencira. Upravljavci igralnic v živo morajo tako pridobiti licenco, da si zaslužijo mesto na seznamu zaupanja vrednih igralnic v konkurenčni industriji iger na srečo.

Estonska organizacija iger na srečo na daljavo zagotavlja licence operaterjem igralnic po vsem svetu, ki želijo nuditi storitve iger na srečo Estoncem. To je pod pogojem, da zakoni njihovih držav upravljavcem ne prepovedujejo vodenje offshore igralnic. Licenčne zahteve in stroški so podobni za vse mednarodne igralnice v živo, za lokalne pa drugačne.

Glavni cilj EORG je zagotoviti estonskim igralcem varne in zanesljive igre na srečo. To še posebej velja za igralnice v živo, kjer na stotine goljufivih spletnih mest za igre na srečo škodijo industriji. Licenčni pogoji so zasnovani tako, da zagotovijo, da igralnice v živo nudijo najboljše možne storitve Estoncem. Organizacija si je z leti ustvarila ime, tako doma kot v tujini.

O estonski organizaciji iger na srečo na daljavo