Gibraltar Regulatory Authority

Gibraltar je majhno zahodnoevropsko ozemlje. Dejansko meri približno 2,6 kvadratnih kilometrov. Kljub temu je pomemben zobnik v igralnem avtomatu spletnih igralnic. Zato ima ozemlje tako imenovano Gibraltarsko regulativno upravo (GRA), ki ureja in izda dovoljenje za vse online casino v živo dejavnosti, ki se izvajajo v njeni pristojnosti.

Vrste licenc GRA
Vrste licenc GRA

Vrste licenc GRA

Odvisno od vrste iger na srečo, s katero se izvajalec ukvarja, lahko med drugim zaprosi za katero koli od naslednjih licenc Regulatornega organa Gibraltarja.

  • Licenca za igralnico
  • Licenca za igralni avtomat
  • Licenca stavnice
  • Licenca za loterije

Strogost

Znano je, da je GRA eden najstrožjih organov za izdajo licenc, zlasti pri igralniških igrah. Pravzaprav organ licencira samo igralnice v kategoriji "blue chip". To preprosto pomeni, da so samo znane velike igralniške znamke upravičene do pridobitve licence GRA. Majhnim blagovnim znamkam igralnic se je težko odločiti.

Vse igralnice z licenco GRA morajo imeti veliko vsoto likvidnega denarja za izplačilo zmagovalcev. Da bi ugotovil, koliko denarja naj ima igralnica, organ redno zbira podatke o prihodkih ustanove. Neskladnost z zahtevami GRA lahko povzroči odvzem licence. To bi moralo omogočiti igralcem Gibraltarja mir.

Vrste licenc GRA