Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein

Nemške oblasti so leta poskušale pripraviti sprejemljivo zakonodajo za urejanje in nadzor spletnih iger na srečo. Evropsko sodišče je ob podpori Evropskega združenja za igre na srečo in stave leta 2012 pritiskalo na Nemčijo, naj sprejme in sledi evropski zakonodaji o pošteni konkurenci storitev.

Država je bila sčasoma prisiljena omiliti svoje stroge omejitve iger na srečo in odpreti svoje igre na srečo. Kasneje, istega leta, je zvezna država Schleswig-Holstein sprejela zakon o igrah na srečo, ki še vedno velja. Država je bila prva, ki je spletnim mestom za igre na srečo zagotovila licence. Nekatere licence so bile izdane za 6-letno obdobje in so še vedno aktivne.

Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein
Licence za spletno igralnico države Schleswig-HolsteinDovoljenja, ki jih izda država Schleswig-Holstein
Licence za spletno igralnico države Schleswig-Holstein

Licence za spletno igralnico države Schleswig-Holstein

Tako igralci kot upravljavci igralnic dajejo prednost licenci igralnice države Schleswig-Holstein. Več evropskih držav je v zadnjem desetletju uvedlo različne zakone o spletnih igrah na srečo. Večina zakonodaje je bila namenjena urejanju igralnic na zvezni ali državni ravni. Prevladujoča struktura nemškega sektorja državne loterije se je ohranila po novem modelu Schleswig-Holsteina. Vendar pa je odpravil prepoved spletnih igralnic.

Nadzor nevarnih, goljufivih iger na srečo -

Po besedah Schleswig-Holsteina je država že imela uspešno industrijo igralnic. Številni igralci so uporabljali nezakonita sredstva za dostop do pooblaščenih igralnic. Zato je bil trg ranljiv za zlorabe in goljufivo vedenje, ker ga je urejala stroga zvezna zakonodaja. Država je želela to ublažiti tako, da je igralcem na voljo pooblaščene ponudnike.

Za licenco lahko zaprosijo lokalni in evropski ponudniki. Medtem ko bo ta regulativni organ podelil nacionalne licence, je Schleswig-Holstein izjavil, da bodo države lahko oblikovale svoje lastne predpise o spletnih igralnicah. Če je odobreno, operaterji ne bodo mogli zagotavljati tako igralniških kot športnih iger na srečo znotraj iste domene, razen če imajo svoj ločen odsek, navzkrižna prodaja pa bi bila prepovedana. Za tuje operaterje so za pridobitev dovoljenja potrebovali pisarno, sedež ali poslovne prostore v Evropski uniji ali Evropskem gospodarskem prostoru.

Licence za spletno igralnico države Schleswig-Holstein
Dovoljenja, ki jih izda država Schleswig-Holstein

Dovoljenja, ki jih izda država Schleswig-Holstein

Čeprav dovoljenje ni specifično za državo, koristi predvsem evropskim igralnicam. Ena najpomembnejših značilnosti, ki seveda izhaja iz takšnega cilja, je zaščita igralcev iger in usmerjanje igralcev na pravno urejen trg. To je zasnovano tako, da zaščiti njihove interese in tudi pristnost igralniških iger, prepreči odvisnost in zaščiti mlade pred izkoriščanjem.

Veliko največjih na svetu igralnice v živo vložila zahtevo za licenco, ko je država Schleswig-Holstein začela postopek prijave. Posledično je večina spletnih mest, ki uporabljajo to licenco, zelo varna in dobro vodena. Uporabljajo tudi licence iz drugih držav, kot sta tisti z Malte in Gibraltarja.

Novi zakon vključuje nekatere določbe o zaščiti igralcev, ki so namenjene zaščiti ranljivih igralcev, preprečevanju iger na srečo mladoletnih in boju proti kompulzivnemu igranju na srečo. Ko se igralci prvič prijavijo na spletno mesto, bodo prisiljeni določiti mesečno omejitev depozita, ki ne presega 1000 $. Če igralec zahteva prilagoditev svoje omejitve, ki jo je sam postavil, začne veljati sedem dni po vložitvi zahteve. Zahtevi za znižanje omejitve se takoj ugodi. Obstajajo postopki za preverjanje pristnosti igralcev, ki zagotavljajo, da igralci izpolnjujejo predpise o zaščiti mladih. Vzpostavljen mora biti tudi mehanizem za prepoznavanje in preprečevanje mladoletnikov.

Dovoljenja, ki jih izda država Schleswig-Holstein