Evolution Gaming ima zdaj popoln nadzor nad NetEntom

Novice

2020-12-18

Evolution je zdaj prevzel svoj celoten delež NetEnt na približno 96,8 % delnic, ki so bile po izteku njegovega "podaljšanega obdobja sprejemanja" za odkup tega razvijalca igre. Zdaj bodo igralci imeli možnost preizkusiti veliko igre, vključno igralnica v živo, kar je nekaj čisto novega.

Evolution Gaming ima zdaj popoln nadzor nad NetEntom

Kako je bila opravljena ta pridobitev

Ta nakup je že dobil zeleno luč britanskega urada za konkurenco in trge (CMA). Konec septembra je bila odpravljena tudi ovira za konkurenco in potrošniške zadeve na Malti, kar je bilo ključnega pomena za to.

NetEnt je junija sprejel ponudbo v višini 1,8 milijarde evrov Evolution Gaming. V bistvu bi Evolution pridobil približno 90 % deleža te blagovne znamke po ceni 7 € na delnico. Evolution Gaming je vedno želel zapreti to transakcijo 2. novembra. Obdobje sprejemanja se je začelo avgusta in naj bi poteklo ali pa je poteklo 26. oktobra.

Zgodilo se je nekaj spodrsljajev, a se je vse dobro končalo

Evolution je 23. novembra izjavil, da je bila ta pridobitev dejansko razglašena za brezpogojno. Ponudba je bila zaključena in rok sprejema je bil dejansko podaljšan do 30. novembra.

Najnovejša posodobitev podjetja Evolution Gaming je pokazala, da je ponudba zagotovo zaprta. Blagovna znamka je zdaj začela postopek odkupa, ki je bil v celoti v skladu s švedskim zakonom o gospodarskih družbah, da bi pridobila preostali delež, ki ni bil v ponudbi.

NetEnt je zaprosil za izbris svojih delnic iz Nasdaq Stockholm. Zadnji dan trgovanja bi bil objavljen, ko bo borza sprejela dejansko odločitev glede tega.

Evolution Gaming bo šel v popolno reorganizacijo

Ob prevzemu bo Evolution zagotovo šel v popolno reorganizacijo in integracijo na novo pridobljenega NetEnta. To je seveda operativno in glavna blagovna znamka prevzema odgovornost za oba.

Ta reorganizacija se je že začela in to je že pripeljalo do racionalizacije poslovanja, ko gre za razvoj slotov, pa tudi do predloga za zaprtje NetEnt Live. Po navedbah malteških virov novic je NetEnt zaprl svoj studio Qormi v živo, zaradi česar je veliko ljudi izgubilo službo.

Ti ukrepi bodo po mnenju Evolution Gaminga zagotovo imeli posledice v enotah za poslovno podporo znotraj blagovne znamke in so usklajeni s predhodno sporočenimi sinergijskimi cilji.

Therese Hillman, izvršna direktorica NetEnt, bo nadaljevala z delom, da bi podprla integracijo obeh podjetij v prihodnjih mesecih. Vendar pa je načrtovano, da odide po prvem četrtletju 2021.

Opravljena je bila odlična pridobitev

Evolution Gaming je bil vsekakor zelo pameten, da je kupil NetEnt, saj je ta zadnja znamka ena najbolj znanih na svetu. Čeprav so stvari trajale nekaj časa, je bilo vse narejeno pravilno, kar je bilo potrebno. Blagovna znamka je bila pridobljena s pogodbo v vrednosti 2,30 milijarde dolarjev in zagotovo je bila ena največjih poslov v zgodovini iger na srečo.

Kaj bo naslednje leto, ni znano, bo pa zagotovo nekaj zelo dobrega. Evolution Gaming in NetEnt skupaj bosta opravila neverjetno delo, da bi ponudila najboljše igralniške igre tistim, ki radi igrajo na spletne igralnice. To sta dve najboljši podjetji na svetu, ko gre za razvoj tovrstnih iger, zato je normalno, da te igre postanejo viralne.

Zadnje novice

Ezugi pridobi zaželeno licenco za igralnice v živo v Veliki Britaniji
2022-09-05

Ezugi pridobi zaželeno licenco za igralnice v živo v Veliki Britaniji

Novice