Danish Gambling Authority

Medtem ko je Malta Gaming Authority to naredi v malteškem slogu, danska uprava za igre na srečo (DGA) to naredi na danski način. Z drugimi besedami, DGA je regulativni organ za igre na srečo Danska. Financirajo ga danska vlada in igralnice, kot je npr igralnice v živo (v obliki licenčnin).

DGA pokvarjen
DGA pokvarjen

DGA pokvarjen

DGA je sestavljen iz treh oddelkov, ki so skladnost, licenciranje ter politika in finance. Poleg tega ima organ tudi drugačno kategorijo, ki ureja danske fizične igralnice.

Strogost

Zahvaljujoč neomajnemu stališču do skladnosti si je DGA prislužil trden sloves. Ni zelo daleč od, recimo, britanske komisije za igre na srečo. V preteklosti je bilo znano, da ta organ ukrepa proti nezakonitim igralnicam in jim v nekaterih primerih odvzame licence. Prav ta strogost daje danskim igralcem brezskrbne pri igranju v igralnicah z licenco DGA.

Zahteve za licenco

Da bi vsaka igralnica pridobila licenco DGA, mora izpolnjevati vse zahteve, ki jih določi organizacija. Igralnica mora na primer imeti konkretne ukrepe za odgovorno igranje na srečo. Na ta način bodo igralci nadzorovali, kaj počnejo, ko se prijavijo v svoje igralniške račune. Poleg tega sta politika zasebnosti in poštenost iger še drugi področji, ki jih DGA pred licenciranjem temeljito preuči.

DGA pokvarjen